Најновије

ЦРНА ГОРА ЗОВЕ ТУРИСТЕ: Бесплатно лечење од ковида, бесплатан ПЦР...

У сусрет туристичкој сезони у Црној Гори финализовани су здравствении протоколи, а Влада је донела одлуку да се страним туристима који се разболе од ковида за време боравка у тој земљи омогући болничко лечење о трошку Црне Горе.

Црногорско приморје (фото: Јутјуб)

Министар економског развоја Јаков Милатовић рекао је на конференцији за новинаре да ће здравствени протоколи наредне седмице бити дистрибуирани туристичкој привреди и амбасадама, и биће и на енглеском и руском језику.

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић је рекла да су се потрудили да поједноставе протокол и да ће туристима бити објашњено како да се понашају ако осете симптоме ковида или се заразе ковидом, преносе ''Вијести''.

"Влада је донела одлуку да се туристи, који се разболе од ковида-19 за време боравка у Црној Гори и буду болнички збринути, лече о трошку државе", рекла је она.

ПЦР тестирање ће се, у случају да је туристима потребно за повратак у своју земљу, несметано обављати у Црној Гори на два паралелна начина - један ће бити организован уз помоћ Института за јавно здравље Црне Горе и вршиће се бесплатно, а туристи ће имати на услузи и могућности израде тестова и у приватним лабораторијама, додала је министарка.

Сви хотелијери ће 10 одсто капацитета наменити за евентуалне случајеве оболијевања од ковида-19, најавила је такође Боровинић Бојовић.

На снази остаје мера о уласку у Црну Гору без теста држављанима Србије, Хрватске, БиХ, Русије, Белорусије, Украјине и Албаније.

А др Шеклер твди да су у вакцини боља антитела од природних, али његов говор тела каже нешто друго, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА