Најновије

Почело суђење за убиство Оливера Ивановића

У Основном суду у Приштини данас је почело суђење за убиство лидера Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда” Оливера Ивановића, по оптужници специјалног тужилаштва.

Оливер Ивановић (Фото: Јутјуб)

Суђење је почело провером идентитета оптужених и упознавањем са њиховим правима. На предлог адвоката, оптужница им није прочитана јер су са њом већ упознати, а сви оптужени су се изјаснили да су разумели наводе оптужнице и да нису криви, преноси РТС.

Апелациони суд у Приштини одбацио је недавно као неосноване захтеве бранилаца за одбацивање оптужнице и оспоравања доказа за окривљене Н. С., М. Р., С. А., Д. М. и Р. Б. у случају убиства Ивановића”, изјавила је Јована Филиповић, бранилац једне од оптужених особа.

Специјални тужилац оптужене терети за низ кривичних дела која се односе на учешће или организовање организоване криминалне групе, тешко убиство, злоупотребу службеног положаја или овлашћења и неовлашћено поседовање, контролу или поседовање оружја, преноси Танјуг.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године у северном делу Косовске Митровице, испред седишта ГИ Слобода, демократија, правда, чији је био оснивач и председник.

Да ли став Шпаније по питању КиМ остаје чврст, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА