Најновије

БОЛТОН: Вашингтонски споразум је мртав ако Курти није заинтересован!

Амерички дипломата и бивши саветник Доналда Трампа за националну безбедност Џон Болтон у интервјуу за Косово онлајн наводи да “још не знамо какав однос има Бајденова администрација према Балкану”, али и да “ако Аљбин Курти није заинтересован за Вашингтонски споразум, онда је тај споразум мртав”.

Џон Болтон. (Фото: Јутјуб)

Болтон истиче да је важно питање какав ће став заузети Бајденова администрација према Балкану, у односу на Трампову, али оцењује да се Вашингтон у овом тренутку више бави домаћим питањима, него страном политиком.

Он верује да би за све постизање договора требало да буде приоритет, чак и ако је потребно направити компромисе који изгледају болни, „јер онда можете да идете напред у сваком погледу, и политичком и економском“.

„Могу да вам кажем,,када сам био национални саветник за безбедност, и причао са председником Тачијем и председником Вучићем, да је та могућност мање територијалне корекције била разматрана и о њој се дискутовало“, потврдио је Болтон.

Према његовом схватању, „ако људи не желе да разговарају о територијалној корекцији, по дефиницији склањате једну могућу компонентну решења и сужавате опције за решење и по дефиницији правите ситуацију у којој се теже долази до решења“.

Косовска влада има пуно право да каже да не жели да разговара о територијалној корекцији, али Болтон мисли да то онда практично значи да неће бити напретка у преговорима.

Извештај Независне међународне комисије веома важан за Србе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА