Најновије

НОВИ СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ ВОЈСЦИ: Још три припадника Оружаних снага позитивни на дрогу!

Недавно је откривено да су четворица припадника Јединице за специјалне операције Војске Републике Хрватске позитивна на кокаин, а сада је још три припадника Оружаних снага "пало" приликом тестирања, док је један одбио, преносе хрватски медији.

Хрватска војска. (Фото: Јутјуб)

Према доступним информацијама припадници Војне полиције 23. јула су спровели тестирање припадника Оружаних снага у неколико касарни.

Приликом тестирања 16 војника у касарнама „Вергарола“ у Пули, „Адмирал флоте Свето Летица – Барба“ у Сплиту, „116. бригаде ХВ“ у Плочама, „Пк. Марко Живковић“ у Великој Горици – Плесо и у касарни 5. гбр. „Славонски соколови“ у Винковцима код троје припадника утврђена је присуство метаболита ТХЦ-а док је један припадник одбио тестирање те ће против њих бити поднете дисциплинске пријаве Војно-дисциплинском суду
због преступа  „Довођење у стање под утицајем дрога или одбијања тестирања на дроге“.

У кратко време ово је други познати случај открића кориштења дрога код припадника Оружаних снага. Пре неколико дана откривено је да су петорица припадника Оружаних снага пали на тестирању на дроге. Четворица од њих припадници су Команде специјалних снага који су били позитивни на кокаин. Пети је припадник Војне полиције који ради на осигурању високих војних и државних званичника.

Против свих њих покренут је дисциплински поступак, а у МОРХ-у наглашавају како за кориштење дрога у Оружаним снагама вреди начело нулте толеранције.

Руски председник уперио прстом у Вашингтон - "Ето, одатле инфлација"! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Јутарњи

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА