Најновије

ПАНИКА У ВАШИНГТОНУ! Најопаснији симбол урезан у згради Стејт Департмента, нико не зна како!

Званичници су потврдили данас да је на зиду лифта у Стејт Департменту пронађен урезан кукасти крст, што је покренуло истрагу о томе како је нацистички симбол завршио у седишту америчке дипломатије.

Стејт Департмент (Фото: Јутјуб)

Портпарол Стејт департмента Џалина Портер саопштила је новинарима да је свастика откривена касно у понедељак и да се државни секретар Ентони Блинкен обратио особљу поводом овог инцидента.

"Овај мрски графит је уклоњен и овај инцидент ће бити истражен. Као што је секретар поручио свим нашим запосленима, ово је апсолутно одвратно, али је то корисно подсећање да антисемитизам није прошлост, да је још сила са којом се срећемо у свету и нажалост и близу наше куће“, рекла је Портер, преноси Ројтерс.

Она је нагласила да антисемитизму није место у САД, а нарочито му није место у Стејт департменту и саопштила је да америчко министарство тренутно ради на именовању посебног изасланика за борбу против антисемитизма.

Свастику, изворно древни хиндуистички верски симбол, преузела је немачка нацистичка странка, а она је и данас обележје мржње код крајње десничарских снага.

Нападнута сиријска војска. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА