Најновије

РЕЗОЛУЦИЈОМ О СРЕБРЕНИЦИ ПОКРЕНУТО АНТИСРПСКО КОЛО: Предат захтев за њено поништење

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је синоћ да је резолуцијом о Сребреници у Скупштини Црне Горе покренуто антисрпско коло.

Скупштина ЦГ (Фото: Скупштина ЦГ)

На академији у селу Велика поводом годишњице злочина који су починили припадници дивизије Принц Еуген и Скендербег 1944. године када су у једном дану убили више од 600 мештана деце, жена и старијих особа, Мандић је оптужио скупштинску већину да се умешала и нанела бол браћи и страдалницима западно од Дрине, уместо да се баве страдањима у Велици и Пиви.

- Антисрпско коло је Резолуцијом о Сребреници у Скупштини Црне Горе кренуло одавде. Да ли је ико могао данас замислити да ће се то десити - истакао је Мандић.

Према његовим ријечима, доношењем такве резолуције направљен је велики проблем Србима у Републици Српској и Србији.

Он је рекао да је на академији у Велици синоћ био и начелник општине Братунац Срђан Ранкић који је дошао у Подгорицу да преда захтев Скупштини Црне Горе да се "поништи несрећна Резолуција о Сребреници и да се скине срамота са образа Црне Горе".

Мандић је истакао да је Ранкић дошао да у име живих Срба из Подриња тражи правду за 3.267 убијених сународника из Сребренице и Братунца који су зверски побијени 1992. и 1993. године на том подручју.

Какав налог је добила полиција републике Српске, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА