Најновије

СНС НАМ ОД ДРЖАВЕ ПРАВИ МОНТИ ПАЈТОН ЦИРКУС! „Ево шта нам фали у спорту да будемо озбиљна сила!“

Не можемо да се похвалимо да имамо бајну и сјајну спортску инфраструктуру, па ни струку. Сви људи који знају посао и сви који иоле вреде, беже из Србије. Наука је у спорту достигла ниво стратосфере, а где је наш институт за спорт у ком би наука имала више удела да подигнемо спорт на већи ниво, упитао је Данило Дача Икодиновић, прослављени ватерполиста, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Дача Икодиновић (фото: Јутјуб)

Он је рекао да смо некад били земља колективног спорта, али „сада се он малчице сакрио иза појединачног спорта“.

- По мени, супер, највише медаља досад, али морамо да се запитамо шта је са мушком кошарком, шта је са мушком одбојком, која већ друге олимпијске игре није отишла. Онда женски и мушки рукомет не постоје на ОИ, последњи пут мислим да су мушкарци били 2000. године у Сиднеју. Тако да је то доста велики проблем за колективни спорт – оценио је Икодиновић.

Он каже да је док је играо ватерполо пио „и пиво и кока-колу и све“.

- Док играш, као не смеш да пијеш, а кад сам престао, ево, нисам попио кока-колу пет година – каже он.

На питање да ли се кока-кола сматра допингом, каже да се ништа од тога сада не сматра као допинг.

- Ратко Рудић, чувени ватерполиста и тренер, кад је играо седамдесетих година, нашли су му нешто повишено, па су утврдили да је то од кока-коле. Сада ни због једног пића не можеш да паднеш на допинг контроли – истакао је Икодиновић.

Упитан да ли хемичари праве неке коктеле за спортисте од састојака који су дозвољени, каже:

- То је оно што нама фали, управо сам о томе причао. Види, ми правимо резултат, и то је о-кеј, али замисли да сад имаш и науку у спорту, замисли инфраструктуру бољу, да имаш струку бољу. Да имамо двадесети део тога што имају неки други, били бисмо озбиљна сила – указао је саговорник Хелмкаста.

Икодиновић је говорио зашто је требало да његова супруга Маја Огњеновић требало да носи заставу, образложивши да она 19 година игра за репрезентацију и има велики број медаља које је набројао. Он верује да иза тога стоје политички мотиви, као и иза чињенице да га нису звали нигде да гостује, нити да даје било какав коментар током Олимпијских игара у Токију.

- Наша политичка сцена је доласком СНС-а на власт постала један монтипајтоновска, један циркус невиђених размера, који траје и надам се да ће врло брзо да заврши – пожелео је он.

На питање како би, да је он министар спорта, уредио односе у спорту, да освајамо више медаља, Икодиновић је рекао да морамо да кренемо од школа.

- Да се спорт врати у школе, да се врати физичко, да се спортске секције врате, да се врати универзитетски спорт. А онда из те широке базе можемо да правимо врхунске спортисте. Имали би далеко више врхунских спортиста, у више спортова бисмо били успешни, и наравно, инфраструктура је врло битна, струка такође и школски и рекреативни спорт. И том пирамидом долазиш до врхунског спорта. Тако је раније било – казао је.

Упитан како се ватерполисти стално одазивају на позиве селектора, док неки други спортисти не, казао је да је то питање система.

- У том систему те науче да је играње за репрезентацију најважнија ствар у твојој каријери – открио је славни ватерполиста.

Говорећи о томе да ли након одласка седморице најискуснијих репрезентативаца, треба да бринемо о будућности репрезентације, рекао је да не треба.

- Пријатељ сам са Дејаном Савићем од малена, цео живот смо заједно. Оно што ми је Деки рекао, јесте да има већ спремну екипу за Париз. Вероватно у борби за медаљу, на то је мислио. Остаје Мандић, остаје Јакшић, Сава Ранђеловић, браћа Рашовић, Мали Ђорђе Лазић… озбиљни играчи остају у игри – казао је Икодиновић.

Он је говорио о политици, о Шапићу и Икодиновићу, али и екологији, Рио Тинту, сукобу са Јадранком Косор на Твитеру око операције Олуја и другим темама које можете погледати у емисији. А у првим минутима можете да видите да је Србија у Токију освојила заправо 11 медаља, од тога пет злата, а не девет медаља, од чега три злата, како наши медији јављају.

А још један фудбалер је добио држављанство мимо редовне процедуре, Ана Брнабић је то потписала, о коме се ради, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА