Најновије

Амерички портал: Вашингтон игра опасну игру која може резултирати нуклеарним ратом са Москвом

Сједињене Америчке Државе морају одустати од конфронтације са Русијом у Украјини, јер та земља није у сфери интереса Вашингтона, пише лист „Бизнис инсајдер“.

Путин (Pixabay. com/Kremlin.ru)

„Да ли (амерички председник Џозеф) Бајден намерава да шаље младе Американце и Американке да се боре и умиру за Украјину? Реторика председничке администрације не одговара интересима наше земље и знатно повећава ризик од тога да Америка буде увучена у рат са Русијом“, пише новинар Саша Глезер.

Према његовом мишљењу, давањем Кијеву квази-безбедносних гаранција, Вашингтон игра изузетно опасну игру која ће изазвати сукоб са нуклеарном силом.

Улазак Украјине у НАТО приближиће оружане снаге Алијансе руским границама, наглашава аутор чланка и истиче да је за Москву изузетно важно да спречи такав сценарио због чега ће учинити све што је у њеној моћи.

„Бела кућа мора тачно да процени да ли вреди започети трећи светски рат због територије које нема велики значај за безбедност Америке“, констатује Глезер.

Истовремено истиче да је Русија већ доказала да је спремна да сноси значајне трошкове како би спречила Украјину да се оријентише на Запад, јер године економског притиска и санкције нису измениле спољнополитички правац Москве.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА