Најновије

„КОЛУМБАЈНИНГ“ У РИБНИКАРУ: Мрачна тајна Бенгалске бригаде коју наша полиција не сме да испитује! (ВИДЕО)

Непријатељ схвата да је тешко изазвати грађански рат када већина народа дели сличне идеје и вредности. Уместо тога, непријатељ се окреће бесмисленим атентатима и нападима на децу, покушавајући да разори друштво, изјавио је адвокат Владан Глишић , оснивач покрета Народна мрежа, приликом гостовања у емисији Конфликт, која се емитује на Јутјуб каналу Прави одговора. 

Он је анализирао је комплексност ситуације у којој се налази монолитан народ и говорио о стратегијама које непријатељи примењују у таквим околностима, Глишић је указао на покушаје изазивања грађанског рата и разарања друштва као кључне тактике.

Он је изнео индиције које подржавају ове тврдње, иако тренутно нема конкретних доказа. Уз то, Глишић је скренуо пажњу на недавни масакр у основној школи "Владислав Рибникар", наговештавајући могућу умешаност и утицај тзв. Бенгалске бригаде, посебне јединице британске војске која се бави друштвеним мрежама већ више од 10 година.

"Ова бригада користи одређене алгоритме како би пронашла лабилне појединце и манипулисала њима путем друштвених мрежа, пружајући им инструкције", објаснио је Глишић, реконструишући могући сценарио овог трагичног догађаја.

Он је додао да није сигуран да ће полиција бити спремна истражити ове наводе.

Осим тога, Глишић је оштро критиковао систем и истакао пример успеха Русије и Кине у супротстављању феномену "скулшутинга" или, како се популарно назива, "колумбајнинга". Израз "колумбајнинг" потиче из 1999. године, када је дошло до масакра у школи Колумбајн, који је изазвао велику пажњу јавности због своје невиђене размере.

Током емисије, Глишић је такође разговарао о ескалацији сукоба на Косову и Метохији, посебно истичући српске општине на северу покрајине које су суочене са узурпацијом од стране албанских група. Глишић је пружио дубљу анализу овог конфликта и његових последица на локалној и регионалној политичкој сцени.

Детаљније информације о свему што је Глишић изнео у емисији можете пронаћи у видео снимку на Јутјуб каналу Прави одговор. 

КАТАСТРОФА НА ФРОНТУ: Украјинци покушај продора платили са преко 250 погинулих и 40 оклопних возила

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА