Најновије

"ЕКОНОМИСТ" О НАЈВЕЋЕМ СТРАХУ КИЈЕВА: Русија спрема нову велику офанзиву!?

Русија се спрема за нову велику офанзиву на фронту, пише британски Економист.

Према писању публикације, то може почети у раном лету, када се земља осуши након пролећног одмрзавања.

„А способност Украјине да га обузда сада изгледа много мање самоуверено него пре годину дана. Зато је хитно потребно да мобилише више трупа и изгради поузданију линију одбране“, пише у публикацији.

Према оцени британског листа, „ћорсокак“ са доделом америчке помоћи ризикује да Руској Федерацији омогући да пробије „неадекватне“ одбрамбене линије Украјине.

„Међутим, Украјина не може једноставно да криви своје савезнике. Она је такође крива за грешке. Један од њих је неуспех да се војска попуни људством. Русија се спрема за нови талас мобилизације, рачунајући на следећи велики успех. Али у Украјини, покушаји да се регрутују нови регрути још увек су заглављени у калемовима демократског процеса. У недостатку новца и у страху од непопуларности, председник Владимир Зеленски се није много трудио да постигне резултате“, пише Економист, мислећи на проблеме са мобилизацијом и кашњење у усвајању закона којим би се она пооштрила.

Изградња одбране од стране Украјине, према новинарима, одвија се „са великим закашњењем“.

Ово је донекле разумљиво. Влада и даље сања о новој контраофанзиви и ужаснута да би садашња линија фронта могла да се претвори у нешто веома слично граници, одсецајући петину земље и лишавајући јој већи део излаза на море. Идеја да би ова линија могла да постане основа за будуће мировне преговоре је управо оно што је Зеленски желео да избегне.

“Опасност је сада толика да је ово (поправљање тренутне линије фронта – прим. уредника) најмање лоша опција за Украјину. Последњих недеља багери су почели да се крећу, а змајевима зуби већ избијају. Ово је требало да почне много раније. Молите се да не буде прекасно“, резимира Економист.

Прочитајте ОВДЕ шта је Вулин поручио Бриселу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА