Најновије

ДВЕРИ: Напредњачка пљачка се мери у милијардама евра - ЕКСПО кошта као пола града у Индонезији

Размере пљачке државног новца, односно новца грађана Србије, од стране актуелног режима Александра Вучића и СНС-а, мере се у милијардама евра. Не треба бити велики финансијски стручњак да би се та пљачка увидела, већ је довољно упоредити цене коштања појединих пројеката у Србији са ценама у иностранству и лако ће се доћи до тих фрапантних података, тврди Миодраг Прековић, члан Привремене управе Српског покрета Двери.
Миодраг Прековић / Скриншот

Миодраг Прековић / Скриншот

Први такав пример јесте изложбена манифестација „ЕXPO 2027“ у Београду, за чије потребе ће, по речима Александра Вучића, бити утрошено и до 15 милијарди евра. У исто време, Индонезија гради ПОТПУНО НОВИ главни град који ће коштати 32 милијарде долара (око 29 милијарди евра). Други пример јесте изградња Националног стадиона у Сурчину капацитета 52.000 места. Почетна цена је била 250 милиона евра, затим је она увећана на 350 милиона, а на крају ће тај износ вероватно бити огромних 900 милиона евра. Са друге стране, у Мароку граде нови стадион капацитета 113.000 места који ће коштати 470 милиона евра, изнео је Прековић информације у изјави достављеној медијима.

Ако на све ово додамо да је километар изградње ауто-пута у Србији неколико пута скупљи него километар у Европи, као и многе друге намештене јавне набавке у којима учествују један или два понуђача блиска властима, долази се до најмасовније пљачке у историји Србије и зато ова напредњачка интересно-коруптивна група мора што пре отићи са власти, каже Прековић у свом саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ шта Стефановић поручује Вучићу, Брнабићевој и Шапићу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА