Најновије

ДОДИК: Срби су витешки народ, кукавички смо се понели у Сребреници!

БЕОГРАД - Председник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да злочин у Сребреници није био борба за српство, него највећи ударац српству и кукавичлук, додајући да "нам треба истина коју ће сви прихватити".
Додик (Фото: ЈуТјуб)

Додик (Фото: ЈуТјуб)

Уочи обележавања 20. годишњице Сребренице, Додик је за "Политику" рекао да институције РС нису криле ниједног злочинца и да му је жао свих оних који су страдали. "То је огроман злочин, који је направио и огромну политичку сметњу. То показује и ова пропаганда која покушава створити слику да су сви Срби потенцијалне убице у Сребреници. Срби никада у прошлости нису правили недела, напротив, понашали су се витешки, а не кукавички, како су се понели у Сребреници", истакао је Додик. Према његовим речима, Сребреница тражи "један нови приступ и ново испитивање реалности, коју би сви прихватили". "Ми желимо истину о томе, могло би се то постићи кроз нову међународну комисију која, какве год податке да да - ми смо спремни да их прихватимо", поручио је Додик. Говорећи о садашњим односима у БиХ, Додик је подсетио да његов Савез независних социјалдемократа није део власти на нивоу БиХ и да ће се "бавити властитим политикама на нивоу РС, будно пратећи шта се дешава на нивоу БиХ. "Ништа што није у складу с Уставом - неће проћи, ниједна одлука. Боље да не покушавају, јер имамо механизме да то зауставимо", поручио је он. Додик је поновио да је БиХ неодржива земља, "што потврђује и то што конгломерација која се скупила у Сарајеву већ готово седам месеци не може да формира власт". "Немам времена за неуспешне политике. Изволите, формирајте власт, наша порука коју смо рекли јасно јесте да у обзир долази све што је по Уставу, оно што није - боље да не покушавају", закључио је Додик за "Политику".
Прочитајте још:Додик: НАТО и даље убија у Србе, о томе не смемо да ћутимо!Двери, ДСС и СРС заједно против НАТО Владе Србије у Косовској Митровици
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА