Најновије

"Ако се Србија и Босна побију, Дрина ће поново бити мутна од крви"

Премијер Александар Вучић изјавио је да је заборавио на напад у Сребреници, да је спреман да у пријатељском тону гледа на даљу сарадњу Србије и БиХ и да у члану председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу не види непријатеља већ напротив.

Вучић (фото: Медија центар Београд)

Вучић (фото: Медија центар Београд)

Вучић је рекао да ако су људи који су изгубили своје најближе током 90-их у стању да опросте и гледају у будућност да би било чак и смешно да он гледа због догађаја у Сребреници другачије. - Мој поглед је усмерен у будућност и захвалан сам Бакиру на томе...осећа и види да код мене нема никавог непријатељства, а ја њега свакако не сматрам ни лошим човеком ни непријатељем - напротив - рекао је Вучић. Рука Србије је пружена и биће увек пружена, рекао је премијер додајући да је суштина у томе "шта имамо право да урадимо". - Да се поново бијемо, да Дрина буде мутна од крви - шта ће бити резултат - запитао је Вучић додајући да зато и јесте "наша обавеза да створимо мир и нормално размишљање". Београд је, навео је, отворен, космополитски град, српска престоница и закључио: "зато не да неће бити проблема већ ћемо поздравити госте". - Показали смо да можемо себе да мењамо и потребно је да та порука оде и у БиХ. Моја порука је и Бакиру и Младену и Драгану је да је ово њихова кућа и да су увек добродошли и у Београд и у Србију и да се осећају као код своје куће. Своју топлину и умећермо да покажемо". Подсетивши да смо некада  градили пруге зајдено, Вучић је закључио да је време да их градимо поново на бази поверења, те да је уверен да ћемо у томе успети.
Прочитајте још:ВУЧИЋ: Отворена нова страница заједничке будућности!Како је Наташа Кандић остала без улице на КосовуДЕЈАН ЛУЧИЋ УПОЗОРАВА: Избеглице из северне африке су РАТНИЦИ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА