Најновије

ЈАНКОВИЋ: Повлачим се ако режимски посланици наставе с вербалним насиљем

Посланик посланичке групе "Уједињени" Владета Јанковић изјавио је да за сада намерава да узме пуно учешће у раду Скупштине "'по свом најбољем знању и умећу', како гласи заклетва коју је положио", али да би се повукао ако се покаже да "такав напор нема смисла", односно у случају да посланици власти наставе вербално насиље.

Фото: Јутјуб

„Повукао бих се ако се покаже да такав напор нема смисла, што би могло да се догоди уколико режимски посланици буду наставили са вербалним насиљем, личним увредама, и да кажем праву реч, гадостима каквих је било у прошлости“, рекао је Јанковић за лист Нова.

Јанковић, који је као најстарији посланик председавао конститутивном седницом Скупштине Србије, рекао је да би други евентуални разлог његовог повлачења из парламента била отворена неслагања унутар опозиције.

Кометаришући изјаву председника Нове Демократске странке Србије Милоша Јовановића, поводом његовог говора као председавајућег Скупштине, Јанковић је рекао да "политичари који у име државотворности објективно подржавају режим који државу дословно разара не уживају његово поштовање".

У говору који је Јовановић рекао да подржава али да му није било ни време ни место, Јанковић је поручио посланицима да "срце државе треба да куца под скуштинском куполом, а не са друге стране парка", мислећи на кабинет председника Србије.

Комплетан интервју са Владетом Јанковић можете прочитати у току дана на нашем порталу, као и у дневном листу Нова.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА