Најновије

ПАО ДОГОВОР У ЦГ: Победничка коалиција из августа 2020. поново заједно!

Парламентарна већина од избора из 2020. потписала је споразум и формираће нову Владу црне Горе, саопштио је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић након састанка.

Фото: Јутјуб

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић казао је да је парламентарна већина која је победила 30. августа 2020. године је поново заједно. Састанак је организован на иницијативу Демократског фронта.

"Ево га политички споразум. Представници странака које су учествовале у разговорима ставили су своје потписе. Десило се оно што су многи сумњали да може да се деси", казао је Мандић.

"Десило се оно што су многи сумњали. Користећи добру атмосферу и проналазећи све оно заједничко данас смо успели да се лако договоримо. Наредних дана крећемо у разговоре да дефинишемо све елементе. Постоји парламентарна већина која ће за резултат имати нову владу“, казао је Мандић.

Он је казао да је принцип који прихватају то да не траже ништа осим онога што нам је народ дао".

Оцењујући договор странаке "старе" већине као добру вест, Мандић је рекао да је ово и прилика да "обавестимо и председника државе и међународну јавност да постоји парламентарна већина која ће имати нову Владу Црне Горе.

Он је показао политички споразум и истакао да су представници странака које су учествовале у разговорима ставили своје потписе.

"Десило се оно што су многи сумњали да може да се деси", поручио је Мандић, пренели су подгорички медији.

Истакао је да циљеви остају борба против корупције и криминала и посвећеност европским интеграцијама.

Састанак представника странака "старе" већине одржан је непосредно уочи ванредне седнице Скупштине Црне Горе на чијем дневном реду је иницијатива за смену председнице Данијеле Ђуровић.

Састанак је трајао дуже од предвиђеног, па је седница Скупштине која је била заказана за подне, почела са готово три сата закашњења.

Нова влада замениће владу у техничком мандату Дритана Абазовића, којој је изгласано неповерење 19. августа.

Генерални секретар ГП УРА, Зоран Микић казао је да је постигнута „једна врста начелног споразума“.

"Све ово шо смо се данас договорили пада у воду ако се смијени предсједница Скупштине. Ми очекујемо од свих субјеката да се понашају одговорно. Очекујемо са што пре дођемо до термина за одржавање избора, а пре тога да се договоримо око избора судија Уставног суда. Очекујемо да они који су поднели иницијативу за смену Ђуровић то повуку", рекао је Микић.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА