Најновије

“Ђукановић ће бити смењен”

Председник Црне Горе Мило Ðукановић прекршио је Устав приликом спровођења радњи у процесу избора нове владе, каже Андрија Мандић.

Мило Ђукановић. (Фото: Јутјуб)

Један од лидера Демократског фронта наводи и да су због тога сви посланици парламентарне већине са избора 30. августа 2020. године потписали иницијативу за разрешење Ðукановића и да ће тај процес убрзо уследити.

Мандић истиче да је несумњиво утврђено да у Скупштини Црне Горе постоји јасна већина која је предложила мандатара за састав нове владе и указује да је Ðукановић по Уставу био у обавези да на консултације о мандатару за састав нове владе позове представнике свих партија заступљених у Скупштини, али да то није урадио.

– Насиље и противуставно понашање председника се не може толерисати, поготово што се ради не само о кршењу Устава, него и о кривичном делу злоупотребе службене дужности – рекао је Мандић у интервјуу за “Новости”.

Он тврди да је председник функцију злоупотребио да би остварио сопствену и корист своје политике, а против Црне Горе и њених грађана, кршећи Устав и законе, што је забрањено и кажњиво, И поручује да је право место за изрицање казне Скупштина Црне Горе.

Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА