Најновије

ЈЕЗИВИ ПОДАЦИ О НАПАДУ НА РУСКУ БАЗУ ХМЕЈМИМ: Ево ко је џихадистима дао дронове

Заменик министра иностраних послова Руске Федерације Олег Сиромолотов је објавио да су дронови које џихадисти користе за нападе на руску базу у Хмејмиму направљени уз помоћ западне технологије, преноси South Front .

Руска база Хмејмим (Фото: mil.ru)

- Константно региструјемо масовну употребу ових метода за извођење напада на наше базе у Сирији. Дронови које користе нису направљени аматерски. Наши експерти су открили да су специјалне технологије западних земаља искоришћене при њиховој изради - рекао је Сиромолотов на почетку свог обраћања.

Он је то открио на Међународној конференцији о нелегалној трговини оружјем у контексту борбе против међународног тероризма.

Овај искусни руски дипломата је рекао да те беспилотне летелице нису импровизоване и направљене на брзину, већ да су у њихову израду умешани обучени актери са Запада.

Наоружани дронови су узлетели пре два дана из провинције Идлиб и извели су напад на Хмејмим, руску ваздухопловну базу у Латакији. Тиме је прекршен скорашњи договор о прекиду ватре.

Руска ПВО је успешно оборила све дронове, а према сиријским изворима иза напада стоји највећа и најјача џихадистичка група Хаџат Тахрир ал-Шам.

Кијев оптужио Русију да спрема инвазију на Украјину. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА