Најновије

ГЛАВНА ВЕСТ У РУСИЈИ: Ево како су руски медији известили о јучерашњој одлуци Вучића

Председник Србије Александар Вучић обратио се јавности из Палате Србија поводом ситуације о Украјини, а када је саопштио да увођења санкција Русији неће бити, то је одјекнуло широм те земље.

Фото: predsednik.rs

Овом обраћању водећи медији Руске Федерације посветили су велику важност.

Још док је председник Републике Србије говорио, као хитна вест у Русији је објављна одлука коју је Алексанар Вучић саопштио.

"Вучић: Србија неће уводити санкције против Русије", наслов је који је објавила агенција ТАСС, додајући: "Србија неће уводити санкције Русији, а притом ће до даљњег прекинути војну сарадњу са свим странама у актуелном сукобу".

Агенција је потом навела да ће се вест ускоро допунити, а исто је учинила и "Известија", која је у дужој верзији своје информације из Србије, такође пласирано на насловној страници свог портала, истакла следеће:

"Србија неће уводити санкције против Русије поводом војне операције у Донбасу. То је  у петак, 25. фебруара, саопштио председник државе Алекснадар Вучић.

Притом, српски лидер је истакао да његова земља уважава територијалну целовитост свих држава, па и Украјине.

- Србија поштује територијални интегритет свих земља, па и Украјине", рекао је он, додајући "Истовремено, Србија је против санкција било којој држави, па и Русији.

Он је истакао да Србија поштује норме међународног права, али и да "такође схвата своје потребе и, невезано за жеље других, има своје националне интересе и поштује традиционална пријатељства.

Томе је додао и да је, због ситуације у Украјини, Србија донела одлуку да прекине учешћа у заједничким војним активностима са свим другим државама.

Пре три дана, Вучић је изјавио да је одлука његовог руског колеге, Владимира Путина, о признању независности република Донбаса "промена светског поретка" и додао да због тога Београд може да очекује повећани притисак западних држава да се уведу санкције Русији. По речима српског лидера, председник Француске Емануел Макрон га је упозорио да опасност ширења овог конфликта на друге делове Европе и света, укључујући и западни Балкан", закључује "Известија" своју вест о данашњем обраћању председника Републике Србије.

Велику пажњу овом обраћању Александра Вучића дао је и један од водћих портала у Руској Федерацији, "Газета".

Под насловом "Вучић: Србија подржава целовитост Украјине, али неће уводити санкције Русији" истиче се најпре следеће:

"Председник Србије Александар Вучић изјавио је што Србија подржава територијални интегритет Украјине, али да неће уводити санкције против Русије. 

- Србија поштује територијални интегритет свих држава, па у том смислу и Украјине... А Србија је против рестрикција према било којој земљи на свету, па и против Русије. Србија поштује све норме међународног права, али Србија добро зна своје потребе и, невезано за жеље других, има сопствене националне интересе и уважава традиционално пријатељске односе, истакао је Вучић.

Раније је председник Србије изјавио да је војна неутралност његове државе "постојана политика" и да Београд не жели да се сврстава ни на једну страну у вези са ситуацијом између Русије и Украјине", истиче руска "Газета".

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА