Најновије

ЦЕЛА ЧЕТА СТИГЛА НА КРИМ: Запад их "сахранио", Зеленски посмртно одликовао, а они живи и здрави у руским рукама! (ВИДЕО)

Чета украјинских граничара са Змијског острва које су украјински и западни медији „сахранили“, а председник Владимир Зеленски „посмртно одликовао“ – стигли су у Севастопољ, саопштио је заменик команданта руске Црноморске флоте, генерал-мајор Михаил Јасников.

Укупно 82 војника Оружаних снага Украјине који су се предали руској војсци стигли су на Крим тегљачем „Шахтјор“. Како сами кажу, положили су оружје током преговора.

„Морнари Црноморске флоте са поштовањем су прихватили одлуку украјинских граничара. Пре тога је разрађен безбедан коридор за пребацивање војника у Севастопољ. Њима ће бити пружена медицинска помоћ. Снабдевени су сувим оброцима и флашираном водом“, рекао је Јасников.

Како је прецизирао, након што прођу све процедуре, украјински војници ће се вратити својим породицама.

Раније су медији писали да је чета украјинских војника на Змијском острву наводно погинула током борбе. Касније је руска војска саопштила да су се војници предали.

Подсетимо да је министар одбране Русије Сергеј Шојгу апеловао на руску војску да се са поштовањем односи према украјинским војницима који одлуче да се предају.

Председник Русије Владимир Путин раније је у специјалном обраћању грађанима Русије саопштио да је донео одлуку о покретању специјалне војне операције у Донбасу. Шеф државе истакао је да планови Русије не укључују окупацију Украјине.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА