Најновије

СВЕ СЕ РУШИ: Руски аналитичар најавио скори колапс комплетне западне економије

Руски политиколог и економиста Михаил Хазин је, користећи само једну цифру, објаснио скори колапс западне економије.

Илустрација (Фото: ЈУтјуб)

Европска унија, уводећи све више нових антируских санкција, штети пре свега себи, а у догледно време то ће постати очигледно чак и оним Европљанима који и даље верују извештајима власти да је економска ситуација под њиховом потпуном контролом.

Како предвиђа економиста  Михаил Хазин, људи који прате ситуацију у Европској унији већ су почели да схватају да их чека неизбежна економска катастрофа.

„Сваке недеље објављујем макроекономски преглед у име Фондације за економска истраживања. Ако погледате анализу, онда постоји много цифара које показују да је у Европи дошло до грандиозног колапса у свим правцима“, рекао је експерт. „Навешћу само једну цифру: индустријска инфлација у Европској унији у целини је више од тридесет седам одсто.

Такав ниво инфлације, сигуран је Хазин, савремена економија, коју одликује висок степен поделе рада, једноставно не може да издржи. Штавише, ова цифра такође значи годишњи губитак више од трећине његове вредности у индустријским средствима.

И мада европски медији и политичари још не говоре шта производи тако високу индустријску инфлацију, до јесени ће свима све постати јасно.

Људи који прате ситуацију схватају неизбежност катастрофе управо сада. На крају крајева, макроекономски показатељи одражавају објективну реалност која се не може занемарити.

„Ако погледате све макроекономске бројке, а има их на хиљаде, то се може видети негде мало боље, негде мало горе, и негде много горе. Да бисте направили потпуну слику, потребни су прегледи. Ово је системска слика која приказује основни процес уништавања.

Слика је отприлике оваква: Основни процес је у току, а све остало изгледа релативно нормално. Када основни процес пређе одређену границу – бам, све остало се руши“, објаснио је Хазин.

Европски политичари, како је рекао, у настојању да заварају становништво, показују им бројке из оних крајева где још ништа не пада. Али пошто је процес колапса већ у току, на крају ће и ове бројке пасти. А онда ће ови политичари бити „изненађени” оним што се догодило, уз објашњење да овако нешто нису очекивали. Али то ће бити лаж, наглашава економиста.

„Било је јасних сигнала. О томе да ће у САД индустријска инфлација достићи 20% и да неће пасти, писали смо у мају прошле године. И кренула је у јесен. То је у САД, а у Европи је већ око 40 одсто“, нагласио је економиста.

Михаил Хазин је прокоментарисао и изјаве да је ЕУ већ почела рад на седмом пакету антируских санкција.

Према експерту, ограничења Брисела у сервисирању руског државног дуга усмерена су против самих Европљана, јер им не дозвољавају да примају уплате са руске стране. Ови поступци власти ЕУ, напоменуо је Хазин, могу се поредити само са начином на који се понашају бандити.

О томе како ће фудбалски шампионат Украјине почети чак и под бомбама прочитајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА