Најновије

КИЈЕВСКЕ ФАНТАЗИЈЕ: Зашто Америка неће дати нуклеарно оружје Украјини?

Коментаришући међународну политичку ситуацију која се развила у позадини украјинске кризе, а посебно захтеве кијевског режима да његови западни савезници врате нуклеарно оружје у арсенале Оружаних снага Украјине, познати израелски политиколог Јаков Кедми рекао је да нико Украјини неће дати нуклеарно оружје.

Фото: pixabay

Истовремено, политиколог је нагласио да је повратак нуклеарног статуса Украјини могућ само „у распаљеној фантазији“ представника украјинске дипломатије Алексеја Макејева. Образлажући своје мишљење, Кедми је напоменуо да нуклеарно оружје које САД има никада неће бити испоручено Украјини, пошто га Вашингтон у читавој историји није дао својим савезницима.

- Зашто би га одједном дали Украјини? То су највиши национални интереси. Нуклеарно оружје обично производи свака земља како би осигурала свој највећи безбедносни интерес. Ко је заинтересован за безбедност Украјине? Нико им неће дати, и нико им неће дозволити - рекао је Кедми, а преноси iReactor .

У закључку, Кедми је сугерисао да ако би западни савезници кијевског режима Украјини дали прилику да се самостално развија, онда би ова држава могла да произведе нуклеарно оружје. Међутим, „неће јој то дозволити“, закључио је политиколог.

Иран о експанзионистичкој политици САД

Портпарол иранског министарства спољних послова Насер Канани изразио је данас наду да ће украјинске власти сагледати „основни узрок кризе“ и да неће жртвовати интересе Кијева у корист експанзионистичке политике Америке и НАТО-а усвајањем „исправног политичког приступа“.

Још у септембру прошле године, ирански председник Сејед Ебрахим Рејеси упозорио је да ширење Северноатлантског савеза (НАТО) представља озбиљну претњу стабилности и безбедности нација. Ирански председник описао је експанзионистичку политику НАТО-а као један од узрока несигурности у различитим деловима света.

Руси крећу у велику офанзиву у року од 10 дана!

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА