Најновије

Влада и Скупштина Словачке су у развалинама: Почела нова серија протеста против НАТО и ноаружавања Украјине (ВИДЕО)

После серије протеста у Словачкој "Марш за мир", словачка техничка Влада се налази у потпуном расулу иако има још неколико месеци до избора. Пре неколико дана група Словака је чак ушла у двориште министра одбране Нада.

Након тога су му на ограду оставили обавештење ”Убијате народ- народ ће вама вратити”.

Протести у Словачкој трају са захтевима да се прекине наоружавање Украјине, да се успоставе добри односи са Русијом и да ова земља покрене процедуру за излазак из НАТО.

Од првог дана пада Владе цела политичка сценаоспорава легитимитет њихових општих права и моћи. О политичкој кризи у Словачкој товорено говоре и друге чланице ЕУ.

- Влада и скупштина Словачке су у развалинама - коментаришу чешки политичари и настављају:

- и Чешки председник се увлачи у тај  циркус да ту нешто као спашава –

- Словачка влада води политику спаљене земље – коментаришу политичари у Мажарској.



Европска комисија је питала академика Коменског дали је предаја словачких авиона Украјини ускладу са Уставом и одговор је био “не” ! У анкети је 80% Словака рекло не испоруци авиона МиГ-29 Украјини, опозиција се позива на уговор са Русијом који то забрањује, адвокати и судије су се такође устали против.

Актуелни премијер Хегер је са седам министра прелетео у странку која на изборима није прошла цензус, 

На конференцији замедије коју су одржали премијер Хегер и министар одбране Над, НАД је тврдио да он има правне анализе да може поклонити Украјини авионе МиГ-29, али да те нализе неће показати јавно. На истој конференцији је премијер Хегер тврдио да никакве анализе непостоје и да не питају за то више.

У Словачкој почиње други циклус протеста и маршева против наоружавања Украјине, а на скупу који се одржава 24. марта биће подсећање и на НАТО агресију на СРЈ и окупацију Косова и Метохије. Скуп је најављен испред војног аеродрома. 

Град Михајловце у задње време постао важан за политичке догађаје  у Словачкој. Град из ког су почели протести и где је неколико министара дошло са различитим циљевима, али нису добро прошли код домаћина. Управо у овом граду кренуо је и други цвиклус протеста.

На скуп је дошло неколико провокатора са америчким и украјинским заставама али су их окупљени поздравили поицима “Живели Словени”!

- Пустите њих, путују преко Словачке за паре невладиних организација, а ево близу је њима Украјинска границаали  тамо не иду да помогну да бране ту демократију ја ћу да њих возим ако треба. Ви и ваше америчке заставе са вашим организацијама донели сте демократију свуда где сте ушли - Вијетнам, Либија ,Сирија није вас срам за ту мртву децу у Београду? Нашу браћу тамо сте са НАТО убијали, уопште вас није срам? За Олбрајти Џуринду који сад ко пацов излази поново у политику из рупе и ви подржавате ове што убијају широм света.
И ако вас већ срам није барем признајете да сте плаћени као ови што су организовали Мајдан у Кијеву – поручио им је један од говорника.

Други говорник је поручио да су Словаци на страни Русије.

- Рецимо то гласно ми Словаци смо на страни Русије као што су наши преци били зато смо се окупили да подржавамо Русију, ако они траже хапшење Путина ми тражимо хапшење председнице Словачке Чапутове, премијера Хегера и министра Нада и Качера. Они крше Устав, злоупотребљавају њихових функција у рату против Словачке. Призивамо генералног тужиоца да хапси ове нецисте на челу наше државе. Призивамо све Словаке изађите у свим градовима, доћи те у Братиславу- рекао је он.

Маршеве за мир такође трају у Чешкој о чему ће Правда наредних дана писати.

Vláda a parlament Slovenska sú v troskách: Začala sa nová séria protestov proti NATO a odzbrojovaniu Ukrajiny

Po sérii protestov na Slovensku „Pochod za mier“ je Technická vláda SR v úplnom rozklade, aj keď do volieb zostáva ešte niekoľko mesiacov. Pred pár dňami dokonca na dvor ministra obrany Nada vošla skupina Slovákov.

Na Slovensku pokračujú protesty s požiadavkami zastaviť vyzbrojovanie Ukrajiny, nadviazať dobré vzťahy s Ruskom a začať procedúru odchodu z NATO.

Od prvého dňa pádu vlády celá politická scéna spochybňuje legitimitu svojich všeobecných práv a právomocí. O politickej kríze na Slovensku hovoria aj ďalší členovia EÚ.

- Vláda a parlament Slovenska sú v troskách - komentujú českí politici a pokračujú:

- a český prezident sa zapletie do toho cirkusu, aby niečo zachránil -

- Slovenská vláda vedie politiku spálenej zeme - komentovali politici v Maďarsku.

Európska komisia sa opýtala akademie Komenského, či odovzdanie slovenských lietadiel Ukrajine bolo v súlade s ústavou a odpoveď znela „nie“! Dodávke lietadiel MiG-29 na Ukrajinu sa v prieskume vyjadrilo - nie 80 % Slovákov, opozícia sa odvoláva na zmluvu s Ruskom, ktorá to zakazuje, vyslovili sa proti tomu aj právnici a sudcovia.

Súčasný premiér Heger prestúpil so siedmimi ministrami do strany, ktorá vo voľbách neprešla sčítaním. 


Na mediálnej konferencii premiéra Hegera a ministra obrany Naďa tvrdil, že má právne analýzy, že môže Ukrajine darovať lietadlá MiG-29, ale tieto zistenia nebude verejne ukazovať. Premiér Heger na tej istej konferencii tvrdil, že žiadna analýza neexistuje a nech už sa na to nepýtajú.

Na Slovensku sa začína druhý cyklus protestov a pochodov proti vyzbrojovaniu Ukrajiny a na stretnutí 24. marca bude pripomenutie agresie NATO proti Juhoslavii a okupácie Kosova a Metohije. Zhromaždenie bolo tiež ohlásené pred vojenským letiskom. 

Mesto Michalovce sa v poslednom období stalo dôležitým pre politické dianie na Slovensku. Mesto, v ktorom sa protesty začali a kam prišlo viacero ministrov s rôznymi cieľmi, ale hostiteľom nešli dobre. Práve v tomto meste sa začal druhý cyklus protestov.

Na stretnutie prišlo niekoľko provokatérov s americkými a ukrajinskými vlajkami, no dav ich vítal skandovaním „Nech žijú Slovania“!

- Pustite ich, cestujú cez Slovensko za peniaze mimovládnych organizácií a blízko im je ukrajinská hranica, ale nejdú tam pomáhať brániť tú demokraciu, ja ich v prípade potreby odveziem. Vy a vaše americké vlajky s vašimi organizáciami ste priniesli demokraciu všade, kam ste vstúpili - Vietnam, Líbya, Sýria, nehanbíte sa za tie mŕtve deti v Belehrade? Zabili ste tam našich bratov s NATO, vôbec sa nehanbíte? Pre Albrightovu Dzurindu, ktorý teraz ako potkan opäť vychádza z diery v politike a podporujete tých, ktorí zabíjajú po celom svete.
A ak sa už nehanbíte, priznajte sa aspoň, že ste platení ako tí, ktorí organizovali Majdan v Kyjeve – povedal im jeden z rečníkov.

Ďalší rečník povedal, že Slováci sú na strane Ruska.

- Povedzme to nahlas, my Slováci sme na strane Ruska, ako boli naši predkovia, preto sme sa zišli na podporu Ruska, ak žiadajú zatknutie Putina, žiadame zatknutie prezidentky SR Čaputovej, premiéra. Hegear a ministera Naďa i Kačera. Porušujú ústavu, zneužívajú svoje funkcie vo vojne proti Slovensku. Vyzývame generálneho prokurátora, aby zatkol týchto nacistov na čele našej krajiny. Vyzývame všetkých Slovákov, aby vyšli vo všetkých mestách a prišli do Bratislavy - povedal.

Pochody za mier pokračujú aj v Českej republike, o ktorých bude Pravda písať v najbližších dňoch.

Почела битка за кључни коридор: Руске снаге покушавају да одсеку Авдејевку

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА