Најновије

ДОДИК: Амбасада САД да сабере штету начињену Републици Српској од 1995. до 2023.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да би Амбасада САД у Сарајеву могла да сабере и штету начињену Републици Српској од 1995. до 2023. године јер сасвим сигурно вишеструко премашује износ који је наведен као помоћ и улагање у инфраструктуру.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

"Били бисмо им захвалнији да нису донирали ни долар, а да су се политички коректно понашали у БиХ", навео је Додик поводом података које је Амбасада САД дала медијима да се процењује да је од 1995. године око 638 милиона долара уложено у Српску.

Додик је истакао да су само за имовину Републике Српске, коју сада покушавају да отму, дате десетине хиљада живота.

"Да ли су то процијенили на 638 милиона долара", написао је Додик на Твитеру.

У марту, када је Влада Српске објавила да прекида сарадњу с амбасадама САД и Велике Британије у БиХ, активности које Амбасада САД спроводи у Српској износе око 11 милиона долара.

Од 1995. године је ова земља у БиХ уложила средства која премашују две милијарде долара, а процењује се да је око 638 милиона долара, око трећине, уложено у Српску, саопштено је из америчке Амбасаде у БиХ за Радио Слободна Европа.

Однос власти Републике Српске и СПЦ никад бољи

Додик је данас разговарао у Бањалуци са епископом бањалучким Јефремом и истакао да је однос власти Српске и Српске православне цркве никад није био бољи.

"Увек радо разговарам с Његовим преосвештенством епископом бањалучким Јефремом. Однос власти Републике Српске и Српске православне цркве никад није био бољи. Владика Јефрем је човек који својим смиреним анализама може помоћи нама који радимо јавне послове, он је велики градитељ и ми подржавамо активности Епархије", написао је Додик на Твитеру.

Навео је и да је искористио прилику да након боравка на Хиландару епископу бањалучком поклони икону и пренесе поздраве игумана Методија.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА