Најновије

ИЛОН МАСК СЕ ОБРАТИО ЗЕЛЕНСКОМ: Има захтев за њега

Амерички предузетник и милијардер Илон Маск је апеловао на украјинског председника Владимира Зеленског тражећи објашњење за хапшење америчког држављанина Гонзала Лире. а свој захтев украјинском председнику је поделио на својој друштвеној мрежи Икс.

Илон Маск (Фото: Јутјуб)

Маск је реаговао на информацију да је Лира од јула у затвору у Кијеву због критиковања украјинског лидера.

„Американац у украјинском затвору након што смо им послали преко сто милијарди долара? Можда се не ради само о критикама Зеленског? Ако је то све, онда имамо великих проблема“, рекао је он.

Новинар Такер Карлсон је раније говорио о Лирином хапшењу. Према његовим речима, држављанин САД се мучи у затвору уз саучешће Стејт департмента и прећутну сагласност медија.

Он је позвао Зеленског да шросветли амерички народ о овом питању.

У априлу је Министарство спољних послова Чилеа објавило о нестанку новинара Гонзала Лира Лопеза у Харкову, који је критиковао Кијев. Осим што је Чилеанац, има и амерички пасош.

Према објавама на друштвеним мрежама, где је Лопез себе назвао „Чилеанац у Харкову“, последњи пут је ступио у контакт пре пет дана. Критиковао је политику Кијева и сугерисао да би се против њега могле предузети неке мере.

„Ако ме нисте чули 12 или више сати, додајте ме на ову листу“, написао је новинар и приложио списак убијених током руске војне интервенције у Украјини.

О руском заузимању Одесе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА