Најновије

ИСПОВЕСТ ШПИЈУНА: Британци признали да су тајно били у Сребреници! Са Орићем ковали заверу против Срба!

После шокантних страница из холандских извештаја о тајном учешћу британских САС јединица у Сребреници после ослобођења (или како они кажу "пада") тог града, откривамо и сведочење једног од тих британских специјалаца за "The Sunday Times" из јула 2000. године.

Насер Орић (Фото: Јутјуб)

Према сведочењу британског специјалца из САС јединице, који је желео да остане анониман, па се у тексту "The Sunday Times"  користи псеудоним Ник Камерун, задатак њихове јединице је био да пошаље координате за НАТО напад на снаге Војске Републике Српске и да обавља друге шпијунске послове.

- Наш приоритет је био да сакупљамо информације - признаје Камерун.

У тексту Камерун оптужује УН да су дозволиле "масакр" у Сребреници ("УН су у потпуности издале те људе") и изражава своју бес због тога што нису извршиле нападе на српске положаје. 

- Није било ничега. Чекали смо и чекали - рекао је Камерон.

Камерун каже и да се састао са Насером Орићем, те признаје да га је бразилски посматрач из УН оптужио да прави заверу са муслиманима, на шта му је британски шпијун рекао да "одј*бе".

Када је видео да су Срби ушли у Сребреницу и да НАТО неће реаговати, британски сасовац и шпијун каже да се запитао "Јеб*те, како да се извучем из овога?".

Осим што су муслимани у Сребреници редовно кршили резолуцији о Сребреници као демилитаризованој зони, сада је очигледно да су им у томе помагали, не само УН, већ и тајни британски специјалци.

Ипак, најважније питање је да ли су британски специјалци из САС јединица имали само ову функцију или су учестовали и у стрељању муслимана после ослобођења града.

- Шта су они иначе радили тамо, а не може да се окрије која је јединица стрељала на четири локације: Ораховац, Брањево, Дом културе Пилица и Корлук. А, за пету локацију се зна ту је било осам припадника десетог диверзанског одреда, један је ослобођен. Они су процесуирани. За ове четири локације никако не може да се открије ко је - каже председник СРС проф. др Војислав Шешељ.

О присуству британских САС јединица пише и "The Gardian", у тексту под насловом "Srebrenica: the search for a terrible truth goes on". 

Велика Британија можда највише од свих земаља помаже екстремистичким муслиманима у ширењу мита о наводном геноциду у Сребреници, били су иницијатори резолуције на ту тему, а о својој прљавој улози власти у ВБ мудро ћуте. 

Вашингтон спрема напад на Сирију као на Србију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА