Најновије

"ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ"! Начелник Генералштаба грчке војске: Ако Турска буде ушла на неко ненасељено острво, ми ћемо га сравнити са земљом!

Начелник Генералштаба грчке војске Евангелос Апостолакис упозорио је Турску да ће Грчка одлучно одговорити у случају ескалација турских провокација, преноси МИА.

Евангелос Апостолакис (Фото: Јутјуб)

Апостолакис током сусрета са грчким новинарима истакао је оперативну способност и припремљеност грчке војске у случају да буду угрожени суверенитет и територијални интегритет државе.

- Ако буду ушли на неко ненасељено острво, ми ћемо острво сравнити са земљом. Ово је црвена линија која је прихваћена и од стране владе“ - рекао је, према "Кантимеринију"“, начелник Генералштаба грчке војске, додајући да је за Грчку најважније да обезбеди мир у региону.

Коментаришући стратешки дијалог између САД и Грчке који је одржан прошле седмице, Апостолакис је рекао да Вашингтон тражи начин како да обезбеди равнотежу у региону, а да Грчка игра позитивну улогу и представља мост у таквим намерама.

Прочитајте ОВДЕ од чега то Путин страхује о чему је говорио на данашњој конференцији за медије.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Грчки министар одбране је кренуо у грчком ратном броду ка острву Кардак на које Грчка тврди да јој припада, истовремено на то острво полаже право и Турска... На крају је све завршило повлачењем грчког министра који је рекао да се чак није ни приближио острву…

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА