Најновије

СЕВАЛЕ ВАРНИЦЕ НА САМИТУ У ОСАКИ, ПУТИН ГРМЕО ПРЕД МЕДИЈИМА И УПОЗОРИО: Русија није агресивна ни према коме али ће одговорити истом мером!

Москва нема агресивних намера против било које земље, али политике других земаља ће се увек сусрести са симетричним одговором, рекао је Владимир Путин на завршној конференцији за новинаре на самиту Г20 у Осаки у Јапану.

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

"Друге ћемо третирати на исти начин, онако како нас третирају. Желим да сви то запамтите."

"Желим да вам кажем добре вести - немамо никакве намере да спроводимо агресивне акције против било кога", рекао је Путин на питање да ли је Русија спремна да "изабере другачији пут" како би побољшала односе са Великом Британијом и Западом.

Изузетно напети састанак Путина и Терезије Мај био је главна вест у петак, као и ледено руковање и упозорење да неће бити побољшања билатералних веза док Москва не заустави "неодговорну и дестабилизираујућу активност" против Велике Британије.

Док Москва не планира никога да застраши, њене акције "увек ће бити реципрочне акцијама наших партнера", тврди руски председник.

С друге стране, Русија је више него заинтересована за “побољшање” веза са Лондоном и другим западним земљама. "Здрав разум" би требао, и надамо се да ће преовладати, додао је председник.

Путин и Мејова провели су више од сат времена у разговору о напетим односима између Велике Британије и Русије током самита Г20. Састанак иза затворених врата био је далеко од пријатељског, јер је Мејова потенцирала инцидент у Салисберију, те нагласила да не може бити "уобичајеног посла" након што су бивши шпијун Сергеј Скрипаљ и његова кћерка отровани оним што Лондон тврди да је руски нервни гас. Москва пориче те наводе, указујући на недосљедности и оптужујући Лондон да покушава да затури делове истраге.

Путин је раније коментарисао случај Скрипаљ, саопштивши да нема доказа о руској кривици. Он је такође рекао да је "шпијунски скандал" довео до застоја у односима, који штети и пословним субјектима и јавности.

Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА