Најновије

ЦУРЕЊЕ ТАЈНИХ ДОПИСА СЕ НАСТАВЉА: Трамп у инат Обами иступио из споразума с Ираном?

Доналд Трамп се повукао из иранског нуклеарног споразума из "дипломатског вандализма", како би пркосио свом претходнику Бараку Обами.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Ово је написао бивши британски амбасадор у Вашингтону Ким Дерок у новооткривеном шокантном допису Даунинг стриту, преноси Мејл он сандеј.

Дерок је навео да се амерички председник повукао из нуклеарног споразума "из личних разлога" и наговестио да је било подела међу његовим најближим сарадницима.

Прошле недеље Мејл он сандеј објавио је документа у којима је Дерок описао администрацију председника САД Доналда Трампа као "неспособну" и "дисфункционалну" што је изазвало дипломатски спор између Лондона и Вашингтона, након чега је Дерок поднео оставку.

Британски званичници су покренули истрагу како би пронашли особу одговорну за цурење докумената, преноси Ројтерс.

Према писању Сандеј тајмса који се позива на неименоване изворе из владе, осумњичени јеи дентификован и претпоставке да би цурење докумената могло да буде резултат хакерског напада неке стране државе су искључене.

Директор антитерористичке полиције упозорио је медије да не објављују ова документа јер би то могло да представља кршење закона о државној тајни.

Трамп се поздравио са Кимом, а ево шта је он урадио! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА