Најновије

ПАНИКА ЗБОГ ПУТИНОВЕ ХИПЕРСОНИЧНЕ РАКЕТЕ: Експлодирао Циркон, моћни руски пројектил!

Појавиле су се сумње да је последње руско тестирање пројектила "циркон" проузроковало опасно радиоактивно зрачење. Ова нова крстарећа хиперсонична ракета, коју је Путинова власт тестирала у четвртак, наводно је изазвала цурење радијације које је детектирано у граду Северодвинск на северозападу Русије.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Да подсетимо, две особе су погинуле, а више њих је повређено током тестирања оружја у бази за лансирање балистичких ракета у градићу Нионокса у четвртак.

Руске агенције навеле су да је током тестирања оружја избила експлозија и пожар, али није саопштено зашто је дошло до подизања нивоа радијације после експлозије.

Руски министар обране негирао је цурење радијације, али упркос томе међу тамошњим становницима настала је масовна хистерија. Људи су у страху покуповали све залихе таблета јода које спречавају продирање радијације у штитну жлезду.

"Иначе, кад год власти кажу да је све у реду, то значи управо супротно. Управо овако су лагали и људе у Чернобилу", рекао је Сергеј Долгушин, један од тамошњих становника.

Иначе, пројектили "циркон" постижу брзину од шест маха, што онемогућава пресретање тог пројектила било којим постојећим противракетним системимау свијету, а руски војни стручњаци тврде да могу да погоде мету у САД за мање од пет минута.

Трамп дао коментар о сусрету Путина и Зеленског! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА