Најновије

ТРАМП И МАКРОН ЗАРАТИЛИ ОКО ИРАНА: На помолу свађа Француске и САД?

Поводом Ирана Француска изражава своје суверено мишљење. Она жели мир и безбедност у региону и смањење напетости и није јој потребно ничије одобрење за то - наводи се у изјави Ле Дријана, коју је објавила прес-служба француског Министарства иностраних послова.

Доналд Трамп и Емануел Макрон (Фото: Flickr)

Шеф ресора је нагласио да Париз наставља да поштује Бечки споразум из 2015. године као што то раде други учесници споразума, осим САД, и инсистирају на томе да се Иран врати реализацији својих обавеза

Министар је нагласио да је за наставак дијалога, у условима заоштравања напетости – потребна политичка иницијатива.

- То је управо оно што ради председник Макрон, у потпуно транспарентном маниру са нашим партнерима, пре свега са европским државама, потписницима споразума. Природно – он информише америчке власти. Потребно је ујединити напоре да се та конфликтна ситуација не би претворила у опасну конфронтацију - закључио је Ле Дријан.

Јуче је Трамп изјавио да САД у дијалогу са Ираном могу без посредника који шаљу Исламској држави "противречне сигнале", као на пример председник Француске Емануел Макрон. Он је нагласио да нико није овлашц́ен да представља САД у дијалогу са Ираном.

Како су раније саопштили у Техерану – на крају телефонског разговора Хасана Роханија са Макроном, француски лидер је нагласио важност постизања таквог резултата у ситуацији око нуклеарног споразума, који би био прихватљив за све државе и који би осигурао интересе Ирана.

Експлодирао Циркон, моћни руски пројектил! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА