Најновије

НЕ МОЖЕ ИМ НИКО НИШТА: Путин на Криму са Ноћним Вуковима! Украјинци побеснели!

Док су у Москви беснели протести опозиције на којима су поново виђене сцене пребијања и хапшења демонстраната, руски председник Владимир Путин био је на мотоциклистичком шоу на окупираном Криму. Правећи се да се у престоници ништа не дешава, Путин је уживао са на мото скупу који је организовала озлоглашена група "Ноћни вукови", али кући се вратио са две пријаве.

Владимир Путин и Ноћни Вукови (Фото: kremlin.tu)

Руски председник дошао је у суботу на међународни мотоциклистички шоу у Севастопољу управљајући мотором "урал" са колицима. Са Путином на мотору били су премијер Крима Сергеј Аксјонов и вршилац дужности губернатора Севастопоља Михаил Развожајев.

Ниједан од њих није носио кацигу, а управо је то и био повод за пријаве у којима се наводи да је руски председник прекршио закон о безбедности у саобраћају.

Поднете су намање две. Једну је поднео адвокат са далеког истока Русије у понедељак, тражећи од севастопољске полиције да Путину напише казну од 15 долара, колико износи казна за овај прекршај према руском законодавству.

И регионални законодавац Олег Комутиников послао је сличну жалбу руском тужилаштву касније тог дана.

- Путин поново крши закон. Мислим да то постаје лоша традиција. Ок, мали је прекршај у питању. Али да ли то значи да прекшај уопште не постоји? - написао је он на Фејсбуку.

Руски председник је прошле године изазвао сличну полемику када је снимљен на отварању Кримског моста док је возио камион без везаног појаса. Руска федерална служба тада је објаснила да мост још није био званично отворен када је руски председник прешао преко њега.

Украјинци бесни због Путиновог доласка на Крим

Украјинци су имали много више да замере Путину од неношења кациге.

- Министарство спољних послова Украјине изражава оштар протест у вези са још једном посетом председника Руске Федерације Владимира Путина, неусаглашеном са украјинском страном, привремено окупираним територијама Украјине - Аутономној Републици Крим и граду Севастопољу 10. августа 2019 - наводи се у саопштењу украјинског Министарства.

Министарство истиче да је посета руског председника "грубо нарушавање државног суверенитета и територијалног интегритета Украјине" од стране Русије.

Ангела Меркел се вратила са одмора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА