Најновије

"Радујем се да га видим у не тако далекој будућности": Трамп пожелео да се опет види са Кимом и објаснио како је дошло до историјског сусрета!

Амерички председник Доналд Трамп је у интервјуу радиостаници WGIR говорио о томе како користи Твитер као платформу за размену порука и испричао је како је у дошао на идеју да позове севернокорејског председника да се састата 29. јуна.

Доналд Трамп и Ким Џонг Ун (Фото: Flickr)

"Док сам летео за Јужну Кореју пала ми је на памет идеја: знате шта? Идем у Јужну Кореју, у близину Северне Кореје, баш близу границе", навео је Трамп, а пренела синоћ јужнокорејска агенција Јонхап.

Како је испричао, он преко Твитера позвао Ким Џонг-уна да се састану у демилитаризованој зони, а он га је након десетак минута позвао телефоном.

"Невероватан начин комуникације", прокоментарисао је Трамп Твитер.

Присетио се и да је помислио да нема шансе да неко зна како да дође до Ким Џонг Уна, па је зато на Твитеру написао: "Хеј, идем у Јужну Кореју. Ако желите да се састанемо на пар минута, хајде да се састанемо".

И севернокорејски председник га је позвао и, како каже, имали су добар састанак.

А у посту на Твитеру који је довео до састанка двојице лидера 30. јуна писало је: "Док сам тамо, ако лидер Северне Кореје Ким види ово, волео бих да се састанем са њим у демилитаризованој зони, само да се рукујеми о да се поздравимо".

Двојица лидера су разговарала око сат времена и договорила се да поново почну преговоре на нивоу радних група о програму денуклеаризације Корејског полуострва.

Ти разговои тек треба да буду одржани јер Пјонгјанг протестује због заједничких војних вежби САД и јужне Кореје и не жели да започне разговоре док оне трају.

Северна Кореја је од 25. јула спровела пет рунди тестирања балистичких ракета, али је Трамп изјавио да није забринут због тога.

"Радујем се да видим Ким Џонг-уна у не тако далекој будућности", написао је амерички председник у суботу на Твитеру.

Ким надгледао лансирање крстарећих ракета, Јужна Кореја одмах реаговала! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА