Најновије

СВЕТ У ШОКУ! ТРАМП НАПРАВИО ПАКЛЕНУ ГРЕШКУ: Дао дозволу да се ради нешто недопустиво! Ево о чему је реч!

Администрација америчког председника Доналда Трампа финализује планове да се дозволи бушење за нафту и гас у делу арктичког Националног склоништа за дивље животиње, које је било заштићено деценијама.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Било за управу земљиштем понудиће и изнајмљивање на читавом обалском терену од скоро 650.000 хектара, укључујући места на којима су станишта поларних медведа и на које карибуи долазе ради телења, указује "Гардијан". Очекује се да ће бушење терена бити проблем за индогено становништво које живи од лова и рибе.

Демократски Представнички дом америчког Конгреса је пре неколико сати усвојио закон о заштити тог подручја, али је републиканска већина у Сенату била невољна да га одобри.

- Нико није изненађен што је администрација изабрала најагресивнију алтернативу лизинга, чак се и не претварају да је то у вези ограничења или смислене заштите – изјавио је извршни директор Лиге за дивљину Аљаске Адам Колтон.

Еколошки веома осетљиво подручје арктичког дела Аљаске било је забрањено за бушење до промене неповезаног закона о порезу 2017, што је Колтон назвао “срамотним гласањем”.

Процењује се да би се годишње од нафте из овог подручја у атмосферу могла избацити количина еквивалентна 0,7-5 милиона метричких тона угљен диоксида. На горњој граници то би било као још милион аутомобила путевима годишње.

Главна уредница РТ и Спутњика блокирана на Фејсбуку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА