Најновије

ВУЧИЋЕВ ПРИЈАТЕЉ РУДИ ЂУЛИЈАНИ У ЦЕНТРУ СКАНДАЛА ОКО УКРАЈИНЕ: Анонимни узбуњивач оптужује Трамповог личног адвоката! (ВИДЕО)

Руди Ђулијани, некадашњи градоначелник Њујорка који је имао надимак "градоначелник Америке", некадашњи тужилац и садашњи лични адвокат Доналда Трампа, нашао се у центру процедуре опозива председника САД, јер се његово име неколико пута помиње у жалби узбуњивача.

Руди Ђулијани (Фото: Јутјуб)

Анонимни узбуњивач је у жалби навео да је Трампов адвокат Ђулијани био кључни играч у скандалу који је покренуо процедуру опозива америчког председника.

Демократе у Представничком дому Конгреса покренуле су процедуру опозива наводећи да је Трамп злоупотребио положај и од украјинског председника Володимира Зеленског тражио политичку услугу - да истражи пословање сина његовог потенцијалног противкандидата Џозефа Бајдена.

У протекле две године, Ђулијани се састајао са неколицином украјинских званичника како би убедио државни врх те земље да покрене истрагу о пословању Хантера Бајдена, који је био члан борда украјинске гасне компаније "Бурисма".

Телефонски разговор Трампа и Зеленског, наводи се у жалби узбуњивача, десио се тек после дугогодишњег "теренског рада" Ђулијанија са украјинским званичницима.

Попут Трампа, и Ђулијани је жустро реаговао када је објављена жалба узбуњивача. Гостујући на телевизијама, рекао је да је све радио у договору са Стејт департментом, те поновио оптужбе против Бајдена.

"Немогуће је да је узбуњивач херој, а ја не. Ја ћу бити херој, а они морони кад се све ово заврши", казао је у интервјуу за Атлантик.

Ђулијани је у ранијем интервјуу за Вашингтон пост рекао да је разговарао са најмање петорицом актуелних и бивших украјинских тужилаца о случају Бајден, а често је и јавно износио своје мишљење о томе.

Рецимо, на Твитеру је писао да је Бајден, док је био потпредседник САД, подмитио бившег украјинског председника Петра Порошенка како не би отпочео истрагу о пословању његовог сина, али за то није доставио и доказе.

Трамп и Ђулијани су пријатељи од 1989. када је Трамп, као инвеститор, подржао кандидатуру Ђулијанија за градоначелника Њујорка.

Заузврат, Ђулијани је један од најагресивнијих подржавалаца Трампа и био је уз њега и у критичним ситуацијама, попут оне када су 2016. објављени аудио снимци на којима Трамп говори вулгарности о женама.

Трамп изјавио да су на коцки саме САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА