Најновије

СЛЕДЕ ВЕЛИКИ ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛИ: Свет је све ближе објављивању транскрипта разговора Трампа и Путина!

Амерички Конгрес одлучан је у намери да добије приступ разговорима председника САД Доналда Трампа с руским председником Владимиром Путином и другим светским лидерима, изјавио је данас председавајући Одбора за обавештајне послове Представничког дома конгреса Адам Шиф.

Владимир Путин и Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Шиф, иначе демократа, додао је да је Конгрес забринут да постоји могућност да је Трамп угрозио националну безбедност САД, преноси Ројтерс.

- Мислим да је највећа потреба да заштитимо националну безбедност САД и видимо да ли је у разговорима с другим светским лидерима, нарочито с Путином, председник угрозио нашу безбедност на начин на који је мислио да ће му донети личну корист у (председничкој) кампањи - рекао је Шиф за Ен-Би-Си.

Бела кућа увела је озбиљне рестрикције на дистрибуцију транскрипта разговора председника Трампа са страним лидерима, међу којима су и Путин и саудијски принц Мохамед бин Салман, рекао је претходно неименовани бивши званичник Беле куће.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков раније је рекао да се Москва нада да транскрипти разговора руског и америчког председника неће бити објављени.

ЕУ хитно захтева сарадњу са Путином! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА