Најновије

СВЕТ ЈЕ НА НОГАМА! ТРАМП УПОЗОРИО НА ГРАЂАНСКИ РАТ: Тражи сусрет са узбуњивачем!

Амерички председник Доналд Трамп упозорио је да би његов опозив могао да изазове други грађански рат у САД, цитирајући изјаву евангелистичког пастора Роберта Џефриса.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Џефрис је додао да би земља, импичментом председника, могла да буде неповратно сломљена и да се никада не би опоравила.

Трамп је у серији љутитих твитова написао да, као и сваки амерички држављанин, заслужује да се суочи са оним ко га оптужује, поготово, како је навео, зато што је узбуњивач представио савршен разговор са иностраним лидером на потпуно "нетачан и преварантски" начин.

Он је додао да не жели да се састане само са узбуњивачем "који је изнео информације из друге и треће руке", већ и са особом "која му је незаконито дала те већим делом нетачне информације".

- Да ли је та особа шпијунирала председника САД? То ће имати велике последице - написао је Трамп.

Он је истакао да жели да председавајући Одбора за обавештајне послове Представничког дома конгреса Адам Шиф буде испитан на највишем нивоу због "преваре и издаје".

- Његове лажи изнете су на најбезобразнији и најгрознији начин који је икада виђен у Конгресу. Он је написао и прочитао ужасне ствари, а онда рекао да их је изговорио председник - навео је Трамп.

Шиф је јуче изјавио да је амерички Конгрес одлучан у намери да добије приступ разговорима Трампа с руским председником Владимиром Путином и другим светским лидерима и додао је да је Конгрес забринут да постоји могућност да је Трамп угрозио националну безбедност САД.

После дојаве анонимног узбуњивача из обавештајних кругова, демократе у Представничком дому Конгреса покренуле су процедуру опозива.

Демократе наводе да је Трамп злоупотребио положај и од украјинског председника Володимира Зеленског тражио политичку услугу - да истражи пословање у Украјини сина његовог потенцијалног противкандидата из редова демократа Џозефа Бајдена.

Џонсона и Трампа често пореде, али испод њиховог односа кључа нетрпељивост! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА