Најновије

ТРАМП ОБЈАСНИО У ЧЕМУ ЈЕ ШТОС: Ми нисмо ни обећали да ћемо штитити Курде до краја живота!

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је данас да и даље жели да се све америчке трупе повуку из Сирије, али да су му Јордан и Израел тражиле да део јединица остане у тој блискоисточној држави.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Трамп је новинарима у Белој кући рекао и да ће САД смислити нешто са Курдима у источној Сирији како би се обезбедио приступ приходима од сиријске нафте, преносе медији.

Он је додао и да ће у тај део Сирије послати америчку нафтну компанију како би помогла.

Своју одлуку о повлачењу војника из Сирије Трамп је образложио наводећи да САД никада нису обецале да ће штитити Курде до краја њихових живота, као и да жели да врати кући америчку војску, преносе медији.

"Морам да урадим оно због чега сам изабран и морам да урадим оно што сматрам да је исправно", рекао је Трамп новинарима.

Трамп је прошле недеље изјавио да ће око 1.000 војника стационираних на североистоку Сирије да се врати кући, а да ће у бази на југу остати око 200.

Шеф Пентагона Марк Еспер казао је да разматра могућност да један додатни контигентр војника остане у источној Сирији са сиријским Курдима, како би се заједно борили против такозване Исламске државе.

Нетањаху позвао Путина са само једним захтевом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА