Најновије

ТРАМПА РУШИ ДУБОКА ДРЖАВА! Демократе један корак ближе опозиву председника САД!

Представнички дом америчког Конгреса усвојио је резолуцију којом се формализује процес опозива председника Доналда Трампа. Председник САД је, после усвајања овог акта, оптужио демократе да су покренули "највећи лов на вештице у америчкој историји".

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Америчке демократе су, усвајањем резолуције у Представничком дому Конгреса, пришли корак ближе опозиву председника Доналда Трампа, јер им исход гласања омогућава да покрену јавна саслушања у истрази о опозиву председника.

За предлог демократа гласала су 232 конгресмена док је 196 било против.

"Данас, Представнички дом је направи корак напред јер смо успоставили процес за отворена саслушања пред Комитетом за обавештајне послове како би јавност сама могла да види чињенице", рекла је председавајућа Представничког дома, Ненси Пелоси.

Трамп је, путем Твитера, одмаах оптужио демократе да су покренули "највећи лов на вештице у америчкој историји".

Истрага против Трампа у Конгресу је покренута због покушаја да подстакне Украјину да спроведе истрагу о сину бившег потпредседника САД Џоа Бајдена.

Транскрипт разговора Доналда Трампа и украјнског председника Володимира Зеленског показује да је амерички председник затражио да украјинске власти покрену истрагу против Џоа и Хантера Баједена због тврдњи о наводној корупцији.

Америчким властима транскрипт разговора двојице председника доставио је анонимни узбуњивач за кога је касније речено да је агент ЦИА.

Хантер Баједен је од 2014. до 2019. године био члан одбора главног украјинског произвођача природног гаса "Буризма холдингс".

САД најавиле потписивање споразума са Кином! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА