Најновије

ТРАМП УЗВРАЋА УДАРАЦ: Нема ништа од опозива! Прочитаћу разговор са Зеленским свим Американцима!

Амерички председник Доналд Трамп дао је сигнал да неће сарађивати са процесом импичмента који су покренуле демократе, тврдећи да је његов спорни телефонски разговор са украјинским председником Володомиром Зеленским био "добар позив" и да ће га можда прочитати наглас свим Американцима како би могли да виде његову страну.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

- У неком тренутку ћу сести, можда у оквиру неформалног разговора уживо на телевизији, и прочитати транскрипт позива јер људи морају да то чују. Кад га прочитате, то је исправан разговор - рекао је Трамп.

Амерички председник је још говорио о кључним моментима свог председништва, док демократе припремају нову, јавну фазу својих напора да опозову Трампа, након што је подељен доњи дом Конгреса неколико сати раније подржао нова правила импичмента који ће бацити сенку на изборе 2020, пише "Вашингтон игземенер".

Али, Трамп је и након гласања рекао да нема намеру да учествује у процесу.

- Постављате грозан преседан за друге председнике - рекао је он на питање да ли ће поштовати захтеве документа.

Трамп је такође додао да је задовољан сведочењем бившег званичника Беле куће у четвртак, који је рекао да нема ничег илегалног у спорном телефонском разговору са Зеленским. Он тврди да оптужбе против њега нису ништа у поређењу са онима у прошлости, против три бивша председника суочена са импичментом.

- Сви знају да нисам ништа згрешио. Бил Клинтон је грешио, баш као и Ричард Никсон. Нећу се враћати на Ендруа Џексона јер је то било пре мог времена. Али они су радили ствари погрешно. Ја нисам - закључио је Трамп.

Јавни претрес о опозиву Трампа већ у новембру! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА