Најновије

ЦРНО ЗЛАТО У КАНЏАМА ТРГОВИНСКОГ РАТА: Америка и Кина диктирају цену!

Цене нафте су данас пале, други дан заредом, пошто су званични подаци показали скок залиха сирове нафте и бензина у САД, и након што је председник Доналд Трамп потписао закон којим се подржавају демонстранти у Хонг Конгу, распиривши тензије у америчко-кинеским односима.

Доналд Трамп и Си Ђинпинг (Фото: Јутјуб)

Северноморска нафта "брент" појефтинила је за 32 цента или 0,5 одсто на 63,74 долара за барел, а америчка "лака" нафта (WТИ) за 18 центи или 0,3 одсто на 57,93 долара за барел, јавља агенција Ројтерс.

Кина је упозорила данас Сједињене Државе да ће предузети "одлучне контрамере" након што је Трамп потписао Закон о људским правима у Хонг Конгу, који је усвојио Конгрес, а којим се даје подршка хонгконшким демонстрантима.

Инвеститори су забринути да би тај потез могао додатно да одложи прелиминарни споразум између САД и Кине о окончању њиховог трговинског рата, који је успорио раст глобалне економије, а тиме и потрошњу нафте.

Залихе сирове нафте у САД порасле су за 1,6 милиона барела прошле недеље, док је производња порасла на рекордних 12,9 милиона барела дневно (бпд), саопштила је америчка Управа за енергетске информације.

Инвеститори су, такође, усредсређени на састанак који ће идуће недеље имати чланице Организације земаља извозница нафте и њени савезници, укључујући Русију, а које су, како подсећа Ројтерс, ограничиле своју производњу како би подржале цене нафте.

Турци са радарима ПВО система С-400 скенирали Ф-16! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА