Најновије

ПУТИНОВ ПОКЛОН СЕ МНОГИМА НЕЋЕ СВИДЕТИ: Србија добија списак западних шпијуна и њихових сарадника! Ево шта ће бити!

Српске службе добиће од руских колега документован списак у којем се таксативно наводе имена западних шпијуна у Србији и њихових блиских сарадника, као и многобројне доказе о њиховом деловању. Реч је о људима који вршљају по Србији, неки чак и деценијама.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Овај потез Руса представља својеврсну освету за такозвану шпијунску аферу, када је пуштен снимак како њихов обавештајац, припадник тајне службе ГРУ, предаје новац српском потпуковнику.

Одмах након тог догађаја руске службе обавестиле су своје српске колеге да ће им доставити гомилу поверљивих информација и практично раскринкати већи део западне обавештајне мреже у нашој земљи, а све је коначно договорено у интензивним контактима који су се одвијали последњих дана, закључно са даном у ком је многобројна српска делегација посетила Сочи, где се одвијао и састанак двојице председника Владимира Путина и Александра Вучића.

Иначе и сам Путин је аминовао одлуку челних људи руских служби да Србији буде достављена комплетна документација о западној шпијунској мрежи.

Српске службе добиће све црно на бело. Поткрепљено доказима, фотографијама, поверљивим извештајима. Руске службе имају егзактне податке, знају конкретно све о сваком појединачном обавештајно интересантном појединцу и ту нема простора за грешке - тврди извор из безбедносних кругова, који је и сам учествовао у договорима с руским колегама.

Према речима добро обавештеног извора на листи има и људи на високим државним позицијама.

- Помињу се ту и нека имена у Влади. Са таксативно набројаним везама које одржавају, именима њихових контаката, локацијама сусрета - објашњава извор.

Љубан Каран, пензионисани потпуковник КОС (војна контраобавештајна служба у време Југославије), за Српски телеграф каже да је оваква одлука Путина и руских служби очекивана с обзиром на шпијунску аферу и случај руског обавештајца Клебана.

- Руске службе су међу најјачима у свету и сигурно је да могу да нам дају изузетно корисне информације. И они су, као и службе западних земаља, овде одувек обавештајно присутни. Ако дође до предаје тих докумената, о њиховој садржини сигурно нећемо читати по медијима, јер тако пријатељски народи не раде, већ ће све бити пренето дипломатским каналима и нашим службама у строгој тајности - објашњава Каран.

Војска САД евакуише џихадисте из Сирије у Ирак! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА