Најновије

ПУТИН И ЛУКАШЕНКО СЕ САСТАЛИ У СОЧИЈУ: Разговор трајао 5 и по сати! Ево о чему су причали!

Председници Русије и Белорусије Владимир Путин и Александар Лукашенко разговарали су јуче у Сочију пет и по сати о односима две земље.

Владимир Путин и Александар Лукашенко (Фото: kremlin.ru)

На 20. годишњицу од потписивања споразума о Савезу Русије и Белорусије, Путин је оценио да су руске и белоруске власти урадиле пуно у циљу интеграције две државе.

АП и Ројтерс јављају да се у белоруској престоници Минску окупило око 1.000 људи на протесту против интеграције Белорусије и Русије.

Лукашенко је на почетку разговора затражио да Русија настави испоруку гаса Белорусији по ценама које важе за руско тржиште.

"Разговараћемо о будућим перспективама. Надам се да ћемо учинити све како би наши грађани и народи осетили приближавање пре свега у економској сфери, али и на друштвеном пољу, како би имали користи од интеграције", рекао је Путин, преноси Ројтерс.

После разговора у проширеном саставу који је трајао два сата, Путин и Лукашенко наставили су разговоре у четири ока. Истовремено, делегације предвођене премијерима Дмитријем Медведовим и Сергејом Румасом наставили су разговора током радне вечере, преноси ТАС С.

Путин и Лукашенко планирају да се састану и 20. децембра у Санкт Петербургу, а можда одрже и додатни састанак.

Ердоган не одустаје од Сирије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА