Најновије

ИГРА ЈЕ ЗАВРШЕНА! Границе НАТО пакта и Руске Федерације се мењају!

Владимир Путин је најимпресивнији лидер на светској сцени. Преживео је и уздигао се у Јељциновој Русији коју су током '90-их корумпирали Вашингтон и Израел, али је вођа Кремља Русији вратио статус светске суперсиле.

Владимир Путин и Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Успешно се борио против америчко-израелске агресије на Јужну Осетију и Украјину, вративши, на захтев Крима, ову руску провинцију натраг у матичну Русију.

Толерисао је бескрајне увреде и провокације из Вашингтона и његовог царства без реципрочне реакције. Са позиције силе је помирљив и миротворац. Он зна да се америчко царство темељи на ароганцији и лажима и да пропада економски, социјално, политички и војно.

Он разуме да рат није руски интерес.

Убиство од стране Вашингтона Касема Солејманија, великог иранског вође, заиста једног од ретких вођа у историји у свету, окаљало је Трампово председништво и ставило акценат на Путина. Сцена је спремна да Путин и Русија преузму своју водећу улогу у свету.

Убиство Солејманија од стране Вашингтона је криминално дело којим би могао да започне Трећи светски рат, баш као што је убиство аустријског надвојводе покренуло Први светски рат.

Само Владимир Путин и Русија, уз помоћ Кине, могу да зауставе овај рат који је покренуо Вашингтон. Путин је схватио да је дестабилизација Сирије од стране Вашингтона и Израела била усмерена да дестабилизује Русију. Без упозорења, Русија је ушла у  Сиријску Арапску Републику, победила је снаге које финансира Вашингтон и вратила стабилност у Сирији.

Поражени, Вашингтон и Израел су одлучили да заобиђу Сирију и изврше напад на Русију директно преко Ирана. Дестабилизација Ирана служи и Вашингтону и Израелу. За Израел, иранска смрт значи крај подршке Хезболаху, либанској војсци која је два пута поразила израелску војску и спречила израелску окупацију јужног Либана. За Вашингтон, смрт Ирана омогућава опоравак и ускрснуће „џихадиста" које подржава ЦИА, а који могу да дестабилизују Русију.

Осим ако се Путин не повинује америчкој и израелској вољи, нема другог избора него да блокира било какав израелски и напад Вашингтона на Иран. Најлакши  начин да Путин то учини је да објави како је Иран под заштитом Русије.

Ова заштита би требало да буде  формализована у споразуму о узајамној одбрани између Русије, Кине и Ирана, можда и са Индијом и Турском као чланицама.

Владимиру Путину је то тешко да учини јер су неспособни историчари уверили Путина да су војни савези узрок ратова. Али такав савез би спречио рат.

Ни Нетањаху, ни амерички неоконзервативци, чак и када би били потпуно пијани или обманути, не би објавили рат Ирану, Русији и Кини, још ако би били укључени у савез са Индијом и Турском. То би значило смрт Америке, Израела и било које европске земље довољно глупе да учествује у нападу.

Ако Путин не може да се ослободи утицаја неспособних историчара, који заправо служе интересима Вашингтона, а не Русије, има и друге могућности. Може да умири Иран давањем Исламској Републици најбоље руске системе противваздушне одбране, с руским посадама за обуку Иранаца, чија би присутност служила као упозорење Вашингтону и Израелу да је напад на иранске снаге истовремено и напад на Русију.

Након што то учини, Путин може да инсистира на посредовању. То је његова улога, јер нема више никога ко би имао већу моћ, утицај и објективност за посредовање. Путинов циљ није толико да спаси Иран колико да извуче Трампа из изгубљеног рата који би уништио и самог Трампа. Наравно Владимир Путин би могао да одреди његову цену.

На пример, Путинова цена може да буде оживљавање уговора ИНФ и СТАРТ, два споразума који ограничавају и уклањају балистичке пројектиле с граница НАТО пакта и Руске Федерације. Путин би тако био у ситуацији да тражи све што пожели.

Иранске ракете могу да потопе било који амерички брод у близини Ирана. Кинеске ракете могу да потопе било коју америчку флоту било где у близини Кине. Руске ракете могу да потопе америчку флоту било где у свету. Истовремено, способност Вашингтона да пројектује своју моћ на Блиски исток је равна нули, поготово сада када сви, шиити и сунити и бивше марионете Вашингтона свим срцем мрзе Американце.

Стејт Департмент би морао да наложи Американцима да напусте Блиски исток.

Како се Вашингтон може сматрати силом на Блиском истоку кад тамо ниједан Американац није безбедан? Наравно, Вашингтон је у својој ароганцији неопрезан, а  Путин, Кина и Иран то морају да узму у обзир. Таква влада способна је да уништи не само себе, већ и друге. Дакле, за Путина постоје ризици, али и ризици које Путин не може да преузме.

Ако се Вашингтон и Израел одлуче да покрену напад на Иран, Израел ће вероватно спровести „фалсе флаг" операцију и потопити амерички ратни брод и за то окривити Иран. И тако ће се Русија наћи у рату. Стога је боље да је иницијатива у Путиновим рукама. За свет и живот на Земљи боље је да на челу света буде Русија, пише Пол Крег Робертс у колумни коју је објавио на свом блогу.

Пол Крег Робертс је либерални економиста и бивши заменик министра у управи Роналда Регана, данас врло оштар независни аналитичар геополитичких збивања.

Сукоби демонстраната и полиције, има повређених! Више о томе ОВДЕ.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА