Најновије

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА САМИТ ВЛАДАРА СВЕТА! ПУТИН САЗИВА ВЕЛИКУ ПЕТОРКУ! "Нека изаберу време и место! Морамо да што пре решимо овај проблем!"

Руски председник Владимир Путин предложио је одржавање састанка на врху председника Русије, Кине, Сједињених Држава, Француске и Велике Британије 2020. како би се разговарало о сукобу у Либији и другим глобалним проблемима, јавља Ројтерс.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Путин, који је то рекао током пута у Израел, навео је да је Москва спремна за "озбиљне разговоре" са сталним чланицама Савета безбедности Уједињених нација, да постоји пуно тема разговора и да би се састанак могао одржати било где у свету.

"У било којој земљи, у било којем делу света који одговара колегама. Русија је спрема за ту врсту озбиљних разговора", рекао је Путин, преноси Хина.

'Приметио сам позитивну реакцију'

"Пред нама је пуно задатака. О једном од њих смо разговарали недавно у Берлину. То је Либија. Морамо се вратити на то питање у Савет безебдности и усвојити одговарајућу резолуцију", додао је.

Рекао је да би одржавање таквог састанка на врху био важан симболичан корак уочи 75. годишњице завршетка Другог светског рата.

"О томе сам разговарао с неколико колега и приметио сам позитивну реакцију на одржавање састанка сталних чланица Савета безбедности Уједињених нација", закључио је Путин.

Грчка прави ескадрилу Ф-35 и модернизује Ф-16! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА