Најновије

"Неприхватљива било каква војска на територији КиМ, противимо се смањењу КФОР!"

"КФОР је најодговорнији за одржавање мира и безбедности на територији Косова и Метохије и зато се Србија оштро противи смањењу снага КФОР-а", изјавио је данас министар одбране Александар Вулин у разговору са замеником начелника Штаба одбране Оружаних снага Уједињеног Краљевства адмиралом Тимотијем Фрејзером, који борави у посети Србији.

КФОР на Космету (Фото: Flickr)

Вулин је истакао да Срби имају највеће поверење у КФОР, па би смањење броја припадника КФОР-а било веома лоше, саопштило је Министарство одбране.

Министар је захвалио Уједињеном Краљевству на ангажовању припадника те земље у снагама КФОР-а, али је указао да посебно забрињава формирање тзв. "војске Косова" и успостављање тзв "министарства одбране Косова".

То је за Србију апсолутно неприхватљиво и представља грубо кршење Резолуције 1244 СБ УН и озбиљну претњу регионалној стабилности, истакао је Вулин.

- За нас је апсолутно неприхватљиво да се прави било каква војска на простору Косова и Метохије, а посебно не да силом, на било који начин, покушају увести Србе у служење те и такве војске - истакао је Вулин.

- Против смо напада на СПЦ у Црној Гори, а забрињава нас и кршење Дејтонског споразума у БиХ, које настоји да наруши позицију Републике Српске, угрожава српско становништво и прети даљим нестабилностима у региону - нагласио је Вулин.

Он је рекао и да ће Србија у складу са политиком војне неутралности наставити да унапређује односе у области одбране са свим државама и међународним организацијама, према својим националним интересима и спољнополитичким приоритетима.

Додао је да Србија и председник и врховни командант ВС Александар Вучић дају пун допринос јачању стабилности и безбедности у региону, што, каже, остаје један од кључних приоритета наше политике и нашег ангажовања.

Укинути таксе што пре или ће Косово бити изоловано! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА