Најновије

ТОТАЛНИ ХАОС НА ТУРСКО-ГРЧКОЈ ГРАНИЦИ: Хиљаде миграната покушава да је пређе, турска војска подигла дронове! (ФОТО/ВИДЕО)

Европски министри саопштавају да Турска мора да престане да лаже мигранте да су им врата Европе отворена и тек тада ће се разговарати о помоћи Анкари и другим питањима. У последњих 24 сата ухапшено је 268 особа, а спречено је 39.000 илегалних прелазака границе, наводе грчке власти.

Турско-Грчка граница (Фото: Јутјуб)

Доста жустро је било на турско-грчкој граници читавог дана. Поново су испаљени сузавци, ћорци, а како каже специјални репортер Владимир Банић који се налази испред главног путног улаза у Турску чуло се и аутоматско оружје.

Преноси да је војска замолила све новинаре да се удаље одатле. Официри грчке војске су приметили да је Турска са своје стране границе подигла дронове како би надгледала границу.

Било је доста нереда и повређених и са једне и са друге стране.

Грчке власти дају врло ажурне податке и према најновијим подацима у последњих 24 сата је ухапшено 268 особа, а спречено је 39.000 илегалних прелазака границе.

Како каже специјални репортер са лица места, новинари немају увид у то колико се миграната налази у појасу са турске стране границе, јер турска војска и полиција не дозвољавају новинарима да тамо пређу.

Мигрантска криза између Турске и Грчке прераста у политичку, а одговорност се пребацује са једне на другу страну.

Пример за то су снимци које је Ројтерс направио када грчки полицајац пуца на мигранте. Касније су Грци објашњавали да је то пиштољ са пластичним мецима, док је Анкара тврдила да је погођена особа мртва и обећавали су да ће изаћи са снимком из болнице, међутим то се није догодило.

Јуче је постигнут споразум између Русије и Турске о прекиду ватре у Сирији, а са турске стране границе се на то гледа веома позитивно и победоносно, преноси специјални репортер. Турски медији су ту информацију пренели као велику победу Анкаре.

Од поноћи турске и руске патроле ће заједно патролирати ауто-путем М-4 у Сирији који би требало да стави у тампон зону тај појас око Идлиба. Новинари турске телевизије ТРТ су инсистирали током читавог дана да људи који се налазе у том окружењу у Идлибу нису сви терористи и у својим извештајима су често имали децу као пример.

Европска унија данас је поручила да Турска мора да престане да лаже мигранте да су им врата Европе отворена и тек тада ће се разговарати и помоћи Анкари и другим питањима.

Ударни хеликоптер Ми-28Н уништава Т-55! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА