Најновије

ПУТИНОВ "ШЕФ" ТУЖИ АМЕРИКУ: Тражи 50 милијарди долара због лажних оптужби!

Америчко министарство правде је одустало од судског гоњења руских компанија које су повезане са Јевгенијем Пригожином, богатим бизнисменом и савезником руског председника Владимиром Путином. Међутим, он сада узвраћа ударац и претив да ће тужити САД за 50 милијарди долара због "неправедних оптужби".

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Пригожин, познат и као "Путинов шеф" јер је власник кетеринг компаније која често послужује на догађајима у организацији Кремља, објавио је саопштење након што је америчко Министарство правде у понедељак нагло одбацило оптужбе против његове компаније "Конкорд".

Тужиоци су оптужили "Конкорд" да стоји иза кампање за помоћ Доналду Трампу да победи на председничким изборима 2016. године.

Ова вест је уследила свега неколико дана након што је објављено да постоји сведок који може да докаже директну умешаност Пригожина у америчке изборе.

Како је рекао Пригожин, то што се одустало од оптужби против његове компаније, значи да су наводи о његовом и руском мешању у изборе били "лаж и фикција".

Зато "Конкорд" спрема тужбу због "неправедног судског гоњења", рекао је Пригожин и додао да ће тражити 50 милијарди долара одштете.

Власти САД су одустале од случаја јер су се плашиле лошег "публицитета и поштеног суђења", рекао је он, пише "Москов њуз".

Америчко министарство правде саопштило је касно у понедељак да повлачи оптужницу против компаније "Конкорд менаџмента и консалтинг", само неколико недеља пре него што је суђење требало да почне.

"Конкорд", који финансира "фабрику тролова" са седиштем у Санкт Петербургу, познату као "Агенција за истраживање интернета, именован је у оптужници против 13 руских појединаца и три компаније. Био је то један од главних резултата 22-месечне истраге специјалног саветника Роберта Малера о руском уплитању у председничке изборе 2016. године.

Америчка влада закључила је да даљи поступак против Пригожиновљеве компаније "не промовише ни интересе правде, нити националну безбедност", саопштило је Министарство правде.

Ердоган одиграо невероватан потез! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА