Најновије

"Војска Србије спремна да заштити Србе без обзира где живе, у комуникацији смо с Кфором!"

Војска Србије због пандемије коронавируса није умањила своју борбену готовост и спремна је да делује на било којој тачки наше територије, као што је спремна да заштити Србе без обзира на то где живе, рекао је министар одбране Александар Вулин у интервјуу за Вечерње новости.

Војска Србије (Фото: mod.gov.rs)

"Све безбедносне структуре у Србији су спремне и делују“, каже Вулин и додаје да су за време ове ситуације оружане снаге наше земље распоређене на свим граничним прелазима са полицијом, помажу у одржавању реда, обезбеђују мигрантске кампове и привремене карантине“, рекао је Вулин.

На питање да ли има претњи из другог плана док је фокус на борби против вируса, какав ће наш одговор бити ако Приштина пошаље оружане снаге на север, под изговором спречавања епидемије, Вулин је рекао да не може бити никаквог распоређивања било кога на северу Косова без дозволе Кфора.

"Ми смо у комуникацији и имамо уверавања да ће Кфор учинити све да сачува мир и безбедност. Војска Србије слуша свог врховног команданта, а он је јасно рекао - никада више се неће поновити мартовски погром, Јасеновац и Олуја.

Не постоји ниједан Бошњак који би за снове Угљанина о рату и сукобу у Рашкој области дао живот свог детета, рекао је Вулин одговарајући на питање могу ли се очекивати провокације, јер су се челници Угљанинове странке отворено супротстављали идеји да војска буде на улицама Новог Пазара.

"Нико не живи и не умире да би слушао такве будале,“ напоменуо је Вулин и додао: "У суботу сам био у Сјеници да проверим како војска спроводи наређење о чувању тамошњег мигранстског центра".

Војска Србије је војска свих њених грађана, чува мир, безбедност за сваког у Србији и то народ зна. Не верујем да постоји Бошњак који ВС доживљава као страну. Када падне снег у Сјеници, нико војне инжењерце који пробијају путеве до завејаних људи и села не куне и не протерује“.

Министар Вулин се осврнуо и на велику помоћ коју је Кина послала Србији у борби против корона вируса и рекао како односи наше две државе никада нису били на вишем нивоу.

„Председник Вучић је склопио лично пријатељство са председником Сијем Ðинпингом. И током кризе у Вухану, министарства одбране Кине и Србије била су у комуникацији. Кина је изабрала да Србији помогне више и брже него много значајнијим партнерима, на томе смо захвални и то никада нећемо заборавити. Када будемо доносили политичке одлуке о путу и оријентацији наше земље, доносићемо их сећајући се како се ко односио према Србији у најтежим тренуцима“, рекао је Вулин.

Вучић са Орбаном у Будимпешти! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА