Најновије

НАПАДАЈУ КАО ХИЈЕНЕ: Америчка пропаганда удара на Путина, лажним информацијама блате председника Русије!

У саопштењу руске амбасаде се каже да се стиче утисак да "Блумберг" намерно објављује лажне информације како би се створила слика о "негативној динамици у Русији".

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Руска амбасада у Вашингтону затражила је од америчке агенције "Блумберг" да се извини председнику Владимиру Путину јер је емитовала лажну информацију о томе да му тобоже пада рејтинг због епидемије корона вируса. "Блумберг" је објавио да је Владимиру Путину у априлу пао рејтинг на 27 посто. Амбасада Русије тражи од новинара "Блумберга" да буду поштени и раде професионално и објективно.

Да информација америчке агенције није тачна доказ су последња истраживања руских истраживача из Савезног центра истраживања јавног мњења (VCIOM) која показују да је ниво поверења грађана Русије према председнику Путину у последњих месец дана између 67 и 68 посто, а његов рад позитивно оцењује 61 до 63 посто грађана. Интересантно је да се Блумберг управо позивао на истраживања VCIOM-а.

Директор Савезног центра за истраживање јавног мњења Русије Валериј Фјодоров каже да се сада не може говорити о томе колико би ко добио на председничким изборима јер се уопште и не зна ко ће бити кандидати.Фјодоров истиче да је изборни рејтинг последњи пут био објављен 2018 године.

У саопштењу руске амбасаде се каже да се стиче утисак да "Блумберг" намерно објављује лажне информације како би се створила слика о "негативној динамици у Русији".

У САД очигледно не схваћају да што више у Вашингтону нападају Путина њему у Русији у народу јача подршка. Ако се анализирају социолошка истраживања лако се може уочити да је Путину био најнижи рејтинг када су га хвалили у САД а највиши у време припајања Крима матици. Медијска кампања против Путина на Западу има контраефекат у Русији и још више јача убеђење у народу да је он искрени патриота.

Минулих дана амерички медији су објавили више текстова у којима су тврдили како у Русији фризирају статистику и смањују број оболелих и умрлих од короне вируса да би доказали супериорност своје медицине.. У Москви тврде да нема никаквих разлога да се умањују бројке о зараженим и умрлим.Једно је неоспорно да су Руси брзо затворили границу према Кини и нису дозволили да се вирус рашири на њиховој територији. Тек кад се талас туриста вратио из Западне Европе (око милион људи) вирус се нагло ширио у Москви и европском делу Русије па је руководство земље увело карантинске мере.

Данас у свету не постоји лек против короне па га нема нити Русија већ се користе стари лекови против маларије и других болести.Као и у другим већим земљама и Руси праве у више својих центара вакцину и надају се да би се она могла почети серијски производити тек на јесен. Неоспорно је да се Русија може похвалити тиме да сви њени грађани имају бесплатно лечење без обзира на полисе што није случај у многим западним земљама. Статистика показује да Русија има и бољу статистику кад је реч о пропорцији броја становника и болничких кревета. У Русији нико не спори да у богатим земљама имају добру "елитну медицину" за оне који имају дубок џеп.

Ким одржао састанак са војним лидерима, подиже борбену готовост? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА