Најновије

НОВИ ТРИЈУМФ МОСКВЕ! Русија прави вакцину против корона вируса за животиње!

Русија је почела да прави вакцину против корона вируса која ће штити животиње, првенствено куне и мачке. Москва на тај начин жели да сачува огромне фарме за крзно, пренео је "Дејли мејл".

Вакцина (Фото: pixabay. com)

Лек против Ковида 19 за животиње биће тестиран на јесен. Овај потез Русије донекле је очекиван, јер ова земља има око 100 фарми крзна специјализованих за узгој куна.

"Радимо на стварању вакцине за животиње против корона вируса", рекао је шеф руске надлежне службе за пољопривреду Роселкхознадзор Сергеј Данкверт.

Он је додао да ће вакцина првенствено бити намењена кунама, јер оне брзо и неконтролисано преносе вирус међусобно.

Пре два месеца власти Холандије наредиле су убијање 10.000 куна због страха да су ове животиње преносници вируса корона и да би могле покренути нови талас епидемије.

"Људи ће желети да вакцинишу и куц́не љубимце - на пример, мачке које су се заразиле корона вирусом", додао је Данкерт.

Водеће светске силе такмиче се већ месецима да преузму водећу улогу у глобалној трци за вакцином, што би донело победнички престиж и прилику да приоритет дају свом становништву пре него што успешну вакцину стави на располагање другим земљама погођеним КОВИД-19 од ког је према званичним подацима оболело више од 20 милиона људи широм света и умрло готово 775.000.

Шеф руског Института за епидемиологију и микробиологију Гамалеја, професор Александер Гинтсбург, кључни научник који стоји иза вакцине Спутњик В коју је недавно објавио Владимир Путин, рекао је у неколико интервјуа да је "љубоморни" Запад покушава да "откупи" врхунске стручњаке у његовом тиму.

"Било који амерички или европски универзитет може само да сања да има такве истраживаче. Они покушавају да их намаме, али то им неће поћи за руком", рекао је Гинтсбург.

Подсетимо, Русија је постала прва држава која је издала регулаторно одобрење за вакцину против КОВИД-19 и планира да покрене програм масовне имунизације у октобру. Најављујући вест током телеконференције са својим кабинетом 11. августа, председник Русије Владимир Путин рекао је да је једна од његових ћерки примила вакцину без озбиљних нуспојава.

Вакцина је названа Спутник-В, по првом сателиту на свету.

Столтенберг запретио Лукашенку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА